Nye SDU-studerende stemmer imod regeringen

Den nye årgang journalistspirer på SDU læser fortrinsvis Politiken, og flertallet stemmer imod regeringen. Det viser ny rundspørge.

Den nye årgang journalistspirer på SDU læser fortrinsvis Politiken, og flertallet stemmer imod regeringen. Det viser ny rundspørge.

Det er de studerendes egen avis Lixen, der har lavet en rundspørge blandt de nye studerende på Syddansk Universitet til det seneste nummer. Nogle vil nok hævde, at besvarelserne styrker de mest gængse fordomme om journalister.

Hele 53,7 % af de adspurgte "læser oftest" Politiken frem for andre aviser. På andenpladsen kommer Ekstra Bladet side om side med Fyens Stiftstidende med blot 6,5 %. Politikens direkte konkurrenter Berlingske og Jyllands-Posten ligger på henholdsvis 6 og 5,8 %.

De studerende har også svaret på, hvilket politisk parti, de vil stemme på. Her vinder Det Radikale Venstre med 25,4 %. På andenpladsen kommer SF med 14,8 %. Socialdemokraterne tager tredjepladsen med 13,4 % – og dermed har oppositionen allerede et solidt flertal blandt de kommende journalister. Det bliver styrket af, at 9 % vil stemme Enhedslisten.

9 % vil stemme på Venstre, og 7,4 % på De Konservative. Ingen af de 67 adspurgte ville stemme på Dansk Folkeparti. 18 % har svaret 'Ved ikke'.

67 besvarelser ud af årgangens 100 studerende ligger til grund for resultaterne. Ifølge Lixen skyldes det relativt lave antal respondenter, at nogle spørgeskemaer er bortkommet.  

Rundspørgen viser en gennemsnitsalder på 22,2 år, og en overvægt af piger på 58,2 %.

0 Kommentarer