Nye læsertal: Sommeren bød på fremgang til Berlingske og BT

Tidligere på ugen viste læsetal for første halvår af 2014, at de danske dagblade fortsat bløder læsere. Særligt Berlingske har mistet mange læsere. Men måske er der håb - de nyeste tal for august viser, at Berlingske faktisk har vundet læsere hen over sommeren

Her til eftermiddag har TNS Gallup offentliggjort august måneds læsertal for de danske papiraviser. Tallene byder kun på enkelte lyspunkter, hvis man sammenligner sommermånederne – gennemsnittet fra juni til august – med kvartalet inden. 

Kigger man på de landsdækkende dagblade, er Berlingske og BT de eneste, som har øget læsertallet i forhold til forrige kvartal. Særligt positivt er resultatet for Berlingske, der har fået 21.000 flere læsere, og som for anden måned i træk oplever læserfremgang. 

Avisen tegnede sig ellers for den største læsertilbagegang blandt de landsdækkende dagblade, da Gallups læsertal for første halvår af 2014 blev frigivet tidligere på ugen. Siden første halvår af 2013 har Berlingske mistet hver femte læser.    

Blandt de regionale dagblade er Lolland-Falster Folketidende og Århus Stiftstidende de eneste, som ikke har mistet læsere i det nye kvartal sammenlignet med kvartalet inden. I gennemsnit gik begge aviser tilmed også en smule frem fra maj til juli.

Online har tv2.dk overhalet bt.dk på top-tre over de største online-medier herhjemme. Flere medier sniger sig desuden ind i top-20 for første gang – det blandt andet nordjyske.dk og fyens.dk. 

3 Kommentarer

Troels Kølln
5. SEPTEMBER 2014
Martin, tak for link. Jeg
Martin, tak for link. Jeg havde faktisk været inde at kigge, inden jeg skrev kommentaren. Men som du kan se, oplyser TNS Gallup ikke om de oplysninger, jeg efterspørger (pudsigt nok).

Det tyder på, at Journalisten heller ikke kender de oplysninger og derfor reelt ikke kan vide, hvor præcise og retvisende tallene er.
Martin Thimes
4. SEPTEMBER 2014
Det er TNS Gallup der laver
Det er TNS Gallup der laver tallene. Læs mere om det her: http://tns-gallup.dk/statistik/laesertal

Troels Kølln
4. SEPTEMBER 2014
Det undrer mig, at
Det undrer mig, at Journalisten aldrig giver basale statistiske oplysninger om de her læsertal (som I ellers jævnligt bruger). Det behøver ikke være noget avanceret, blot information om datagrundlaget, metode og usikkerhed. Uden det er tallene umulige at vurdere - og derfor ligegyldige.

Jeg tvivler på, at I med særlig stor sandsynlighed kan sige, at Lolland-Falster Folketidende og Stiften har fastholdt læsere. Usikkerheden vil være for stor. Men det er bare et gæt, for jeg har ikke oplysningerne til at vide det.