Nye læsertal: Næsten alle printaviser mister læsere

Her til eftermiddag har TNS Gallup frigivet juli måneds læsertal. Berlingske går som det eneste landsdækkende dagblad en smule frem. Online har dr.dk som sædvanligt flest brugere, mens ekstrabladet.dk suverænt er størst målt på antallet af sidevisninger og besøg på sitet 

Gallup har netop offentliggjort juli måneds læsertal for de danske printaviser. Og resultatet er dystert, hvis man sammenligner det nyeste kvartal – gennemsnittet fra maj til juli – med kvartalet inden. Kigger man på de landsdækkende dagblade, er Berlingske det eneste, som går en lille smule frem med 2.000 flere læsere. Weekendavisen fastholder sit læsertal fra kvartalet april-juni, mens både JP, Politiken, tabloidaviserne og nichéaviserne mister læsere. En smule bedre ser det ud for de regionale dagblade. Her går både Århus Stiftstidende og Lolland-Falster Folketidende lidt frem, mens de øvrige klarer sig igennem maj, juni og juli med en beskeden læsertilbagegang sammenlignet med det forrige kvartal. Online er politiken.dk røget et par pladser ned ad listen over de største sites, men ellers er der ikke de store ændringer i toppen. Til gengæld har tv3sport.dk for første gang sneget sig ind på top-20.

 

Gratisaviserne Søndagsavisen og Metroxpress er ikke med i visualiseringen i denne omgang, da der ikke er kommet juli-læsertal for de to aviser.

0 Kommentarer