Nye læsertal: Fremgang til flere aviser

Der er flere positive nyheder i oktober måneds læsertal fra TNS Gallup, som netop er offentliggjort. Blandt de landsdækkende betalingsaviser går Ekstra Bladet, Kristeligt-Dagblad og Jyllands-Posten som de eneste en smule tilbage – over resten af linjen er der fremgang. Se alle tallene her

Her til eftermiddag har TNS Gallup offentliggjort oktober måneds læsertal for de danske papiraviser. For første gang længe ser det overordnede billede mere positivt end negativt ud.

Ser man på betalingsaviserne alene, er der læserfremgang til otte ud af fjorten aviser, hvis man sammenligner det nyeste kvartal – gennemsnittet fra august til oktober – med kvartalet inden. Procentvis er fremgangen særligt stor til Børsen og Weekendavisen.

Samme sammenligning kan ikke laves for gratisaviserne, da Gallup ikke offentligjorde juni måneds læsertal for Metroxpress og Søndagsavisen. Men sammenligner man de to avisers læsertal i de seneste tre måneder med de samme tre måneder i 2013, har Metroxpress fået 80.000 flere læsere, mens Søndagsavisen til gengæld har mistet 141.000 læsere.

Blandt de aviser, der mister læsere, er tilbagegangen for flere relativt beskeden. Det gælder blandt andet for Jyllands-Posten, som har mistet 1000 i læsere i perioden, svarende til under én procent. For både Ekstra Bladet og Kristeligt-Dagblad svarer læsertilbagegangen til omkring tre procent.

Lidt værre ser det ud for regionalaviserne Århus Stiftstidende og Lolland-Falster Folketidende, som mister henholdsvis 9,4 og 7,7 procent af deres læsere.

Online er der ingen ændringer i øverste halvdel af top 20 over de netmedier med flest brugere. Top-tre bliver som sædvanligt udgjort af dr.dk, eb.dk og tv2.dk. 

6 Kommentarer

Kjeld Poulsen Kürstein
10. NOVEMBER 2014
Selvfølgelig skal Dagbladet,
Selvfølgelig skal Dagbladet, Frederiksborg Amts avis, Nordvestnyt og Sjællandske med, men når disse medier trods et stort opland ikke kan præstere højere læsertal, skal det vel ikke ske på bekostning af Folketidende? ;-)
Christian Frederiksen
7. NOVEMBER 2014
Det samlede læsertal for
Det samlede læsertal for Sjællandske Medier var i februar 169.000, viser tal fra TNS Gallup. Hvis man dividerer med fire får vi et antal, der for alle fire titler er højere end folketidendes Kürstein?
Christian Frederiksen
7. NOVEMBER 2014
Det er jo altid en diskussion
Det er jo altid en diskussion, om Sjællandske Mediers fire dagbladstitler og den samlende sn.dk bør fremgå af disse lister. Sektion 2 er for eksempel gennemgående og ens i flere af titlerne. Jeg vil hævde, at med sit samlede oplag på godt 80.000 er det interessant at se udviklingen her også.
Kjeld Poulsen Kürstein
6. NOVEMBER 2014
Hvorfor det, Jesper? Der er
Hvorfor det, Jesper? Der er da ingen af de enkelte sjællandske medier, der kan måle sig med Folketidendes 39.000 læsere (bortset fra Frederiksborg Amts Avis med 44.000) ;-)
Jesper Bo Danscher
6. NOVEMBER 2014
Sjællandske Medier er nok
Sjællandske Medier er nok lidt mere relevant at få med end Lolland Falsters Folketidende - med al respekt for kollegerne mod syd ...

Flere