Nye læsertal: Børsen vinder flest læsere

TNS Gallup har frigivet læsertal for marts måned. Tallene rummer både gode og dårlige nyheder for de danske betalingsaviser: Den store vinder er Børsen, mens BT og Lolland-Falsters Folketidende har mistet flest læsere

De nyeste læsertal for de danske papiraviser, som TNS Gallup har frigivet onsdag eftermiddag, viser både fremgang og tilbagegang for de danske printmedier.

Ser man på betalingsaviserne alene, er der tilbagegang for syv ud af 13 aviser, når man sammenligner det nyeste kvartal – gennemsnittet fra januar til marts – med kvartalet inden. Procentvis er tilbagegangen særligt stor for Lolland-Falsters Folketidende, som mister mere end syv procent af deres læsere. Men også BT og Politiken oplever en tilbagegang på henholdsvis 6,5 og 5,3 procent af læserne.

I den positive ende af skalaen finder man Børsen med en læserfremgang på hele 10 procent sammenlignet med kvartalet før. Men også Nordjyske og Jyllands-Posten følger godt med – her er fremgangen på henholdsvis 4 og 3,5 procent.

For de fleste andre aviser – herunder også gratisaviserne Metroxpress og Søndagsavisen – er fremgangen eller tilbagegangen relativt beskeden.

Online udgør dr.dk, tv2.dk og eb.dk stadig top tre blandt de største danske netmedier, når det kommer til sidevisninger. Her har tv2.dk dog overhalet eb.dk sammenlignet med december måned. Eb.dk ligger fortsat suverænt i top, når man sammenligner sidevisninger og besøg for netmedierne.

0 Kommentarer