Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:05 21.01.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Nye ejere vil genoplive Kurt Strandbar under det gamle DMJX

Den legendariske fredagsbar Kurt Strandbar i kælderen under Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles gamle bygning i Aarhus kan være på vej til at genopstå.

I hvert fald har de nye ejere af Bunkeren – som bygningen er blevet kaldt i folkemunde – ansøgt Realdania om midler til at genoplive baren i kælderen på Olof Palmes Allé.

Det fremgår af hjemmesiden Underværker, hvor frivillige projektgrupper i by og land kan søge støtte til at realisere bygge- og renoveringsdrømme, der kan styrke lokale fællesskaber.

”I Journalisthøjskolens tid var ”Kurt Strandbar” det centrale samlingssted, og den funktion ønsker vi at brede vidt ud – i bygningen, i området, i byen og gerne længere,” lyder det i ansøgningen.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole flyttede i 2020 til en ny bygning på Katrinebjerg i Aarhus. Den gamle bygning er erklæret bevaringsværdig, og den nye ejer har da også planer om at bevare fredagsbaren i kælderen.

”Vi vil bevare og forstærke den helt særlige stemning i rummene, med bevaring af de store direkte påmalede kæmpeportrætter af journalistkoryfæer (bl.a. Kurt Strand) på betonvæggene, indretningen med gamle togsæder, de tidstypiske cylinderlamper osv.,” lyder det i deres ansøgning.

SENESTE NYT

Flere nyheder