Nye DAB-kanaler med jazz og rytmisk musik- samt værter

Radiolytterne kan se frem til mere jazz og skæv rytmisk musik på nye DAB-kanaler i 2011, der alle får egne værter. Radio skal tilbage til rødderne, siger DRs chefredaktør for musik til Journalisten.dk. (opdateret, 11:40)

Radiolytterne kan se frem til mere jazz og skæv rytmisk musik på nye DAB-kanaler i 2011, der alle får egne værter. Radio skal tilbage til rødderne, siger DRs chefredaktør for musik til Journalisten.dk. (opdateret, 11:40)

DR udvider næste år butikken med fire nye DAB-kanaler, som alle skal være værtsbårne.

»I dag er DAB-kanalerne jo rene jukebokse, der bare spiller musik. Der skal værter på, hvis vi skal være sikre på, at folk får et nært forhold til det, de hører«, siger DRs kulturdirektør, Morten Hesseldahl, i dag til Berlingske Tidende.

DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, afslørede allerede før sommerferien over for Journalisten.dk, at DR var på vej med nye værtsbårne radiokanaler. Nu er indholdet også på plads.

Planen er at oprette en ren jazzkanal, en ny P1-og en P2-kanal og en rytmisk kanal uden mainstream toner. Alle specifikt til DAB-universet. Går alt vel, vil kanalerne gå i luften fra 1. november 2011.

»Oprindeligt oprettede vi en masse stramt formaterede netradio og DAB-kanaler for at sikre, at der var et sted ,hvor lytterne kunne høre den danske musik. Det var vigtigt med en dansk pendant til udenlandsk hip hop, slagermusik etc. Men nettet har forandret sig siden,« siger DRs kanalchef for P3, P4 og Digital radio, Ole Mølgaard, til Journalisten.dk

I dag kan lytterne få dansk musik alle steder på nettet. Derfor går DR tilbage til rødderne:

»Vi vil styrke den såkaldte gammeldags musikformidling. Hvor man har en vært, som præsenterer og reflekterer over musikken og har kontakt til lytterne. Radio som skal være både personligt og godt selskab. Det er en satsning, så det bliver naturligvis også dyrere end de nuværende DAB-kanaler med ren musikstrøm,« siger Ole Mølgaard.

Radiolytterne kan også se frem til ti måneder ekstra med P2. Som Journalisten.dk skrev mandag, fortsætter P2 ind til 1. november 2011. Indtil da vil et udvalg arbejde på at fastlægge kanalens nye profil.

Det betyder, at DR ikke skal spare 80 millioner i et hug, som medieforliget på nuværende tidspunkt kræver. Besparelsen kan i stedet splittes op i to faser i 2010 og 2011.

1 Kommentar

Mikkel K.
24. JANUAR 2014
Hej, jeg har lige læst her
Hej, jeg har lige læst her http://dabradiotest.dk/dab-radio-tilbud/ at dab signalet bliver slukket til december og erstattet med dab+. og at mange radioer derfor bliver ubrugelige. Kan det virkelig passe eller er det en and?