Nye Borgerlige laver eget medie for at undgå kulturradikal bias

Nye Borgerlige vil inden næste folketingsvalg lave eget medie. Partiets pressechef: ”Vi vil slippe for den skjulte bias, vi som et parti, der ligger til det politiske højre, ofte oplever i medierne”  
  • Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
    Pernille Vermund er formand for Nye Borgerlige, som erkender, at det manglende sæde i Folketinget er en af grundene til, at de vil lave deres eget medie.
27.02.2018 · 14:14

Mens Det Konservative Folkeparti har introduceret deres egen grønne mikrofon, der optræder på pressemøderne, og Enhedslisten har påbegyndt sæson 2 af sin egenproducerede podcast ’Listen’, er der nu også bevægelser og medieambitioner helt yderst på højrefløjen.

Nye Borgerlige vil også udgive eget medie. Det skal ifølge Lars Kaaber, pressechef for partiet, være et internetbaseret medie med tv, radio og bloggere, der har sine egne shows.

”Vi vil slippe for den skjulte bias, vi som et parti, der ligger til det politiske højre, ofte oplever. Det er et problem for os, at medierne grundlæggende har en kulturradikal tilgang til samfundsopfattelsen, hvilket giver en vis bias i nyhedsrapporteringen,” siger Lars Kaaber.

 

Radio24syv: Nye Borgerlige er ikke tungen på vægtskålen

Men ifølge Brian Weichardt, politisk redaktør på Radio24syv, er det en dårlig undskyldning fra partiet blot at kritisere pressen.

”Der er ingen bedre fjende for en politiker end pressen. Det er smart for politikere at sige: ’Pressen kan ikke lide os, men alligevel står vi her,’ siger Brian Weichardt, der mener, der er en anden forklaring bag manglende taletid til et parti som Nye Borgerlige.

”Medierne tænker i, hvor det afgørende mandat ligger henne. Det er logisk ikke at ringe så meget til dem, der ikke er tungen på vægtskålen,” siger han.

Det er et problem for os, at medierne grundlæggende har en kulturradikal tilgang til samfundsopfattelsen, hvilket giver en vis bias i nyheds-rapporteringen.
Lars Kaaber, pressechef, Nye Borgerlige

Udelades i den mediepolitiske rundgang

Nye Borgerlige erkender da også, at det manglende sæde i Folketinget er en anden grund til, at partiet vil lave eget medie.

”Vi er ikke med i den der mediepolitiske rundgang, fordi vi ikke sidder i Folketinget. Derfor vil vi selv have redaktionsretten, så vi selv kan bestemme, hvilken vinkel der bliver lagt, og selv prioritere stoffet i forhold til væsentlighed. Det giver langt flere muligheder for at komme ud med de budskaber, vi synes, er de rigtige,” siger Lars Kaaber.

Hans Engell: Modspil er vigtigt

Ifølge politisk kommentator Hans Engell skal partierne dog være meget opmærksomme, når de selv overtager redaktionsretten.

”Hvis ikke partierne på deres egne medier er i stand til at levere en rimelig kvalificeret journalistik, får de ikke nogen brugere. I takt med, at vi har fået udviklet så mange medier, er et stort antal af de danske vælgere meget bevidste omkring, hvad de gider bruge deres tid på,” siger Hans Engell.

Nye Borgerliges planer om eget medie er i opstartsfasen. Partiet mangler penge til at lave indholdet, men målet er at udkomme med eget medie inden næste folketingsvalg.

”Vi har lavet videoer og oprettet kanalerne. Vi har den tekniske opsætning, vi har redaktions-grundlaget, og vi ved, hvad det er, vi vil producere. Vi har bare ikke pengene til produktionsapparatet. Og det skal jo gøres professionelt,” siger Lars Kaaber.

 

Kommentar

27/02/2018 - 15:14

Hans Peter Toft

Hvorfor ikke blot erkende, at "mange" journalister skriver ud fra deres egen politiske overbevisning.
Så det er ikke altid er en blot kritisk tilgang, men en politisk orienteret tilgang historierne skrives ud fra. Og det er måske netop det som både de Konservative og Nye Borgerlige vil undgå?

27/02/2018 - 20:48

Henrik Lind Jørgensen

@Hans Peter: Hvorfor erkende noget, der ikke passer?

28/02/2018 - 08:32

Hans Peter Toft

Henrik Lind Jørgensen, hvis man ikke vil se det, erkende det, så agerer man måske, som de to af de tre abekatte, ikke hører, ikke se figurer. Der er mange eksempler på, at den samme "historie" skrevet i det ene blad, bliver skåret efter den ene politiske holdning og i det andet efter en helt anden. Det er blot sket det nu, at der ofte mangler den anden del, som de Konservative og Nye Borgerlige ser det. Der er kommet kun eet politisk filter på.

28/02/2018 - 11:25

Dana Watsham

Hans Peter Toft:

Vi har jo "Den Korte Avis" som et præmieeksempel på politisk orienteret tilgang, og skrivning efter egen overbevisning.

90% løgn, de resterende 10% er fordrejning.

Er det virkelig der, du vil hen for hele mediebilledet?

28/02/2018 - 12:54

Hans Peter Toft

Dana Watsham - Den Korte Avis, har den store fordel, da ved man hvilket politisk budskab, der sælges, og det lægger internetavisen, jo heller ikke skjul på det. Så det må være til at leve med. Det der er problemet, ved flere medier er, - journalisterne prøver at sælge et politisk budskab, monteret i en artikel, som sandheden og intet andet. Artikler som er skrevet af Journalister som løber efter at få ros af en bestemt gruppe i samfundet. Og ikke mange har den habitus der skal til for at kunne skille egen politisk opfattelse - holdning fra det de er sat til at beskrive eller skrive om. Der findes ikke uvildige journalister de der tror det vil blive skuffet gang på gang.

Seneste nyheder

21.09.2018 · 15:20

DJ: Bonnier opfører sig urimeligt

Jakob Albrecht
21.09.2018 · 12:21

Kristeligt Dagblad laver netmedie

Jakob Albrecht

Seneste jobopslag

Pressechef til DMI

DMI
Ansøgningsfrist: 05.10

Rektor til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 30.09

Kommunikationsmedarbejder til sociale medier og presse

Odense ZOO
Ansøgningsfrist: 07.10

Studentermedhjælper

LIF - Lægemiddelindustriforeningen
Ansøgningsfrist: 01.10

FOA søger digital kommunikationskonsulent

FOA
Ansøgningsfrist: 08.10

TV2 ØSTJYLLAND søger redaktør for journalistiske satsninger

TV2 Østjylland
Ansøgningsfrist: 12.10

Kommunikationskonsulent

Socialpædagogerne
Ansøgningsfrist: 07.10

Danskskrivende journalist til Slesvig

Flensborg Avis AG
Ansøgningsfrist: 27.09

Forlagsredaktør

Bibelselskabet
Ansøgningsfrist: 04.10

Pressechef til Danmarks Lærerforening

Danmarks Lærerforening
Ansøgningsfrist: 01.10

Kommunikationskonsulent

Patienterstatningen
Ansøgningsfrist: 04.10

Digital Journalist til SE og HØR

Aller Media
Ansøgningsfrist: 23.09

Kommunikationsdirektør

Finans Danmark
Ansøgningsfrist: 24.09

SOME- OG CONTENT MANAGER

Roskilde Festival
Ansøgningsfrist: 30.09

Presserådgiver til Danske Regioner

Danske Regioner
Ansøgningsfrist: 24.09

Reporter til TV2 Nord

TV 2 Nord (Vi lukker annoncen ned, når vi har den rette ansøger)
Ansøgningsfrist: 28.09

Studiejob i FN Byen

Unicef Danmark
Ansøgningsfrist: 07.10