Ny weekendavis vil erobre Aarhus

Politikens Lokalaviser sender nu en ny lokal weekendavis på gaden. Avisen vil fokusere på oplevelser for århusianerne. »Det er markant anderledes end det, vi skriver om i dag,« fortæller chefredaktør Claus Krogh. Søndagsavisen hilser konkurrenten velkommen og taler om at udkonkurrere JP

Aarhusianerne kan se frem til en ny husstandsomdelt weekendavis. Det er Politikens Lokalaviser, som lancerer avisen Lokalavisen Aarhus Weekend, som bliver den største af sin art i Danmark.

Avisen udkommer første gang d. 29. januar i 154.000 eksemplarer, der fremover husstandsomdeles hver torsdag-fredag i et område, der strækker sig ud over Aarhus Kommune.

Det betyder, at også beboerne i Skanderborg og Odder får glæde af avisen, som skal prøve kræfter med en helt anden form for indhold, fortæller direktør og ansvarshavende redaktør for Politikens Lokalaviser, Claus Krogh.

»Vi vil gerne lave en weekendavis til aarhusianerne, hvor de får en masse inspiration til, hvad de kan bruge byen til i weekenden. Vi er for eksempel til stede, når der lanceres nye navne til Northside Festival, eller når der kommer en ny udstilling på Aros. Vi vil forsøge at foromtale og fremadrette avisen, så aarhusianerne kan bruge den til at orientere sig,« siger han.

Er markant anderledes

Politikens Lokalaviser udgiver allerede fire lokale ugeaviser i Aarhus, som udkommer om tirsdagen. De indeholder nyheder, som foregår i læsernes nærområder. Derudover dækker også Jyllands-Posten Aarhus-området tæt og tiltrækker annoncørerne.

Men i løbet af 2014 har Poltikens Lokalaviser forsøgt sig med et pilotprojekt for at se, om der var stof til en avis, der dækkede hele Aarhus-området, og som indholdsmæssigt adskilte sig fra de andre aviser.

Derudover har man trukket på erfaringerne fra de andre weekendaviser, som også udgives af Politikens Lokalaviser – blandt andet i Vejle, Fredericia og på Djursland.

»Fordi vi er 100 procent annoncefinansierede, har vi også testet, om projektet har gang på jord hos annoncørerne. Og det har det,« understreger Claus Krogh og uddyber:

»Vi kommer fra redaktionens side til at anmelde forskellige ting, men vi vil også forsøge at inddrage læserne i at anbefale skægge og anderledes oplevelser og steder i Aarhus. Det er ikke sikkert, at vi får alting ind i mailboksen, men så kan vores læsere hjælpe. Det er markant anderledes end det, vi skriver om i dag.«

Kan udkonkurrere Jyllands-Posten

En af konkurrenterne, Søndagsavisen, mener ikke kun, at det er skidt med den nye avis. Chefredaktør og direktør for Søndagsavisen Arne Ullum forklarer, at det nye initiativ understreger gratisavisernes stigende betydning på markedet.

”For Søndagsavisen er det ikke kun skidt, at der nu kommer en konkurrent, for den nye avis kan sammen med vores avis i trekantsområdet og Fyn sikre en dækning, som betyder, at vi mere effektivt kan udkonkurrere Jyllands-Posten på de store brede kampagner,” skriver Arne Ullum i en mail til Journalisten og fortsætter:

”MX investerer i øget oplag, vi har udvidet på Fyn og i Odder samt tilkøbt otte lokalaviser fra Berlingske, og nu vil JP/Pol sikre området i Aarhus, som Jyllands-Posten tidligere kunne sikre annoncekunderne en bred dækning i.”

Ikke en avis med nyheder

Claus Krogh mener også, at der er plads til den nye weekendavis, selv om Jyllands-Posten stadig sidder solidt på Aarhus-området. Indholdet bliver noget helt andet, forklarer han.

Men der eksisterer allerede aviser, som kun fokuserer på Aarhus – hvorfor er der også plads til jer?

»Når jeg for eksempel kigger på Jyllands-Posten op til weekenden, har de mange politiske historier og nyhedshistorier. Dem vil vi ikke have så mange af. Og så skriver de om nyhederne i hele kommunen. Når vi skriver om nyheder, er det som regel i de lokale områder,« forklarer Claus Krogh og afviser samtidig, at der er planer om lignende weekendaviser i andre landsdele.

I spidsen for den nye avis står weekendredaktør og journalist Ina Bjerregaard, der også stod i spidsen for Politikens Lokalavisers etablering af weekendaviser i Vejle og Fredericia i 2013.

 

0 Kommentarer