Ny viral kampagne fra Kristeligt Dagblad kopierer kendt koncept

Kristeligt Dagblad lancerede i går den første virale reklamefilm nogensinde for en dansk avis. Konceptet, fortælleformen og pointen ligner til forveksling andre virale kampagner. Og det er helt bevidst. Se filmene her. 

Kristeligt Dagblad lancerede i går den første virale reklamefilm nogensinde for en dansk avis. Konceptet, fortælleformen og pointen ligner til forveksling andre virale kampagner. Og det er helt bevidst. Se filmene her. 

"Fordybelse hører fortiden til".

Sådan lyder den ny virale kampagne for Kristeligt Dagblad, som blandt andet kan ses her.  

Her fortælles det indledningsvis, at "Det er en myte, at alle har brug for at tale om tilværelsens store spørgsmål." Og videre hedder det: "Jeg tror, at de fleste hellere skruer op for musikken. Og det er en fed fordom, at avisen giver dig noget, du ikke kan få på skærmen. Fremtiden er at have breaking news kørende i alle husets rum."

Og sådan fortsætter reklamen. Lige indtil der bremses op, og det hele fortælles bagvendt, og pointen bliver den stik modsatte. At det netop er en myte, at fordybelse hører fortiden til.

Den lille film fra Kristeligt Dagblad er specifikt produceret til internettet og låner både koncept og fortælleform fra tidligere udenlandske virale kampagner. Eksempelvis det britiske forlag Dorling Kinderley og deres virale kampagne: The Future of Publishing.

Og det er helt bevidst, fortæller Hans-Christian Kock, der er salgs- og marketingdirektør for avisen.

»Jeg mener ikke, at det er et problem, at konceptet er set før. Tværtimod mener jeg, at det er en styrke – konceptet virker. Og vurderet ud fra den positive måde, som folk har taget imod filmen, virker det igen – og nu på dansk,« fortæller Christian Kock til Journalisten.dk.

Han tilføjer, at ligheden med den virale film fra det engelske forlag ikke i sig selv er overraskende:

»Kristeligt Dagblad er en litterær avis, og vi har samme budskab – verden behøver ikke kun at køre hurtigere og hurtigere, der er også brug for fordybelse.«

Ifølge Christian Kock er der rigtig mange, der har benyttet konceptet fra den virale film i mange andre sammenhæng. Et andet eksempel er "Lost generation", hvor præcis samme fortælleform er anvendt.

0 Kommentarer