Ny ugeavis på Lolland vil være mere aktuel

Seks lokale ildsjæle har startet en ny gratis ugeavis på Lolland. Avisen vil tættere på borgerne end områdets anden ugeavis: »Læserne skal kunne genkende folk fra lokalsamfundet,« forklarer ansvarshavende redaktør Kim Jensen (Præciseret kl. 12.30: Extra Posten afviser at udkomme med genbrugte historier)

”Lokale kræfter, der arbejder for dig.”

Sådan lyder sloganet på Lollands nye lokale ugeavis ’Ugeavisen på Sydhavsøerne’, der udkommer for første gang den 28. november. Ugeavisen bliver en annoncefinansieret gratisavis, som udkommer i hele Lolland Kommune.

»Vi har fået mange opfordringer fra borgere om at lave en ugeavis, som bliver produceret lokalt. Det ville de gerne bakke op om, og folk blev ved med at spørge til det. Så det har vi puslet lidt med i noget tid, og det har bragt os til der, hvor vi er i dag,« siger Kim Jensen, ansvarshavende redaktør, om det nye projekt.

Ugeavisen på Sydhavsøerne vil både indeholde lokalnyheder og sport, og ambitionen er, at der med tiden også udkommer nyheder digitalt, forklarer Kim Jensen. For ham handler det om, at ugeavisen skal komme tæt på borgerne i lokalsamfundet.

»Vi vil gerne drage lokalbefolkningen ind i avisen. Læserne skal kunne genkende folk fra lokalsamfundet og få nogle relevante historier om, hvad der sker hernede. Den skal komme tættere på borgerne,« siger Kim Jensen.

Ramaskrig i Nakskov

Ud over Kim Jensen består redaktionen på Ugeavisen på Sydhavsøerne af fem ansatte, hvoraf én er journalist. Kim Jensen er selv uddannet grafiker og var tidligere ansat på ugeavisen Extra Posten Nakskov, som ejes af det lokale dagblad Folketidende.

Her arbejdede han i knap 30 år, indtil dele af ugeavisens annonceproduktion blev flyttet til Bangladesh. Administrende direktør i Folketidende Gruppen, Jan Holmboe, bekræfter, at dele af annonceproduktionen er rykket til Bangladesh.

Beslutningen om at flytte dele af annonceproduktionen undrede beboere i Nakskov, siger Kim Jensen.

»Det afstedkom et vist ramaskrig i Nakskov, for det mente man ikke, at man kunne. Nakskov er jo ikke Kolding eller Odense. Vi værner om de arbejdspladser, der findes her, for vi har været hårdt ramt gennem mange år. Så folk syntes, det var mærkeligt, da de pludselig hørte, at den lokale ugeavis nedlagde fem-seks stillinger og flyttede produktionen til Bangladesh,« fortæller Kim Jensen.

Folk vil have deres ugeavis

Extra Posten Nakskov udkommer stadig, men Kim Jensen mener, at der er godt grundlag for, at Ugeavisen på Sydhavsøerne vil komme godt fra start.

»Fra alle de år jeg har været på Extra Posten, ved jeg, at de store nyheder skulle redaktøren på Extra Posten lægge ind på dagbladet Folketidendes skrivebord først. Dem skulle folk læse i dagbladet og ikke i ugeavisen. Vi står helt fri og skal ikke tage hensyn til nogen,« siger Kim Jensen.

Den udlægning af Extra Postens indhold genkender ugeavisens redaktør, Lisbet Rasmussen dog ikke:

»Det passer overhovedet ikke. Det er to separate redaktioner. Det kører så gammeldags, at der ikke er nogen udveksling af nyheder mellem os. Men jeg bliver da nogle gange inspireret til historier, når jeg ser dagbladet.«

Lisbet Rasmussen har ikke ønsket at kommentere eventuel konkurrence fra den nye ugeavis.

Folk skal have deres ugeavis

På trods af at der tales om krise og oplagsfald generelt på printaviserne, har Ugeavisen på Sydhavsøerne valgt at udkomme på print. Det bekymrer dog ikke Kim Jensen.

»Vi er godt klar over, at mange dagblade får det sværere og sværere. Det er der ingen tvivl om. Men jeg tror på, at ugeavisen stadig vil have en længere levetid end dagbladene, fordi folk ikke kan undvære dem. Da jeg arbejdede på Extra Posten, blev vi kimet ned, hvis ikke folk havde fået deres ugeavis. Den skulle de altså have,« fortæller Kim Jensen.

Historierne vil være mere aktuelle

Betyder det, at I konkurrerer med dagbladet Folketidende om læserne?

»Det er jo op til læserne. Men det kan da godt være, at der er nogen, der siger, at de får nok indhold i vores ugeavis, fordi den er spændende at slå op i. Man kan forestille sig, at mange historier i vores ugeavis vil være mere aktuelle for læserne,« siger Kim Jensen.

Men hvis der allerede er dagbladet Folketidende på markedet, hvordan skal I så tiltrække læserne?

»Det kan vi, fordi Folketidende koster mange penge at abonnere på. Vi er en gratisavis, som udkommer i hele Lolland Kommune. Extra Posten udkommer kun på Vestlolland, så vi breder os også lidt mere ud,« forklarer Kim Jensen.

Præciseret klokken 12.30: Extra Posten afviser, at deres avis skal til godkendelse hos Folketidende, samt at de udkommer med genbrugte historier, som Kim Jensen hævder.

1 Kommentar

Hanne Østergaard
22. DECEMBER 2017
Jeg er meget glad for at læse
Jeg er meget glad for at læse avisen, men det syntes Postnord ikke at jeg skal i julen, da jeg ingen reklamer har fået. jeg har klaget til Postnord, de undskylder bare med at de har travlt.