Tyskland

Tv-station laver nyheder på ukrainsk

Tysk tv har ansat en ukrainsk tv-vært til at lave nyheder på ukrainsk

Den kommercielle tv-station RTL har ansat den ukrainske journalist Karolina Ashion som tv-vært til et program på ukrainsk.

Det skriver RTL på tv-stationens hjemmeside, hvor den også præsenterer programmet ’Ukraine Update’, der i den kommende tid vil blive sendt på forskellige webtjenester.

I programmet præsenteres man for de vigtigste nyheder om Ukraine på ukrainsk. Ifølge kanalen er formålet at hjælpe de knap 200.000 flygtninge fra Ukraine i Tyskland med at holde sig opdateret.

”Situationen for mennesker i Ukraine og flygtningene i Tyskland er deprimerende, og med ’Ukraine Update’ vil vi gerne give et pålideligt overblik over nyhederne,” udtaler administrerende direktør for RTL Stephan Schmitter, der i samme omgang forpligter sig til at bruge flere ressourcer på at ansætte andre ukrainske kolleger på tv-stationen.

”Vi håber, det vil give dem en smule normalitet og tryghed,” lyder det.

Sender alle hverdage

Karolina Ashion er en kendt tv-personlighed i Ukraine, hvor hun blandt andet har arbejdet for kanalen Prjamyj. Derudover har hun også arbejdet som oplægsholder, men måtte i sidste uge flygte på grund af den russiske invasion af landet.

”Mit liv har forandret sig fuldstændigt,” siger hun ifølge nyhedsbureauet AP om sin situation.

”Men jeg er ukrainer, og jeg vil gerne være en frihedens stemme for folket. For alle de folk, der lider under denne krig,” lyder det videre.

’Ukraine Update’ bliver udgivet mandag til fredag ​​på RTL.news, ntv.de og på YouTube.

Ukrainske journalister har også fundet vej til danske mediearbejdspladser. I sidste uge kunne Journalisten fortælle om Marharyta Varadovska, der arbejder for TV 2, hvor hun blandt andet oversætter, faktatjekker og laver interviews på ukrainsk:

”Jeg er ikke en stærk ukrainsk kvinde med våben. Jeg er ikke modig nok til at kæmpe. Jeg kan ikke bidrage med så meget, men jeg kan hjælpe med at lade hele verden, især Europa, vide, hvad der foregår. Jeg vil være produktiv, også selv om mit arbejde er en dråbe i havet,” siger Marharyta Varadovska, som kollegerne på TV 2 bare kalder ’Rita’.

 

0 Kommentarer