Ny udgave af Information om 10 dage

Dagbladet Information lancerer helt nye tillæg torsdag, fredag og lørdag. Samtidig gør bestyrelsen klar til at ansætte ny adm. direktør efter Morten Hesseldahl, der fratrådte i fredags. Ny ledelsesstruktur i spil, erfarer Journalisten.dk

Dagbladet Information lancerer helt nye tillæg torsdag, fredag og lørdag. Samtidig gør bestyrelsen klar til at ansætte ny adm. direktør efter Morten Hesseldahl, der fratrådte i fredags. Ny ledelsesstruktur i spil, erfarer Journalisten.dk

Den 27. februar er det goddag til en ny weekendudgave af Information. Dagbladet, der i årevis har yndet at kalde sig Den Mindst Ringe, får et helt nyt weekendtillæg på 32 sider, der skal erstatte de nuværende tillæg Paradoks og Refleks. Titlen er ikke officiel endnu, men der har været talt om at genindføre navnet 'Moderne Tider'.

Samtidig introduceres et helt nyt tillæg om torsdagen – Billeder – med fokus på filmanmeldelser, kunst og kultur, som skal fungere som opvarmning til weekeden.

Det betyder samtidig flyttedag for Bøger, der hidtil er udkommet om torsdagen, men som nu får fast udgivelsesdag om fredagen. Samtidig udvides Bøger med fire sider til i alt 20 sider, erfarer Journalisten.dk.

Omlægningen af avisen kommer samtidig med, at Information gør klar til et større lederskifte. Adm direktør Morten Hesseldahl fratrådte således i fredags.

Allerede i midten af december blev han dog udpeget som ny direktør for DR Kultur efter 2,5 år i spidsen for Information og siden starten af i år har han arbejdet begge steder, hvilket ikke har været den optimale løsninng for nogen af parterne. Over for DRs interne personalemedie, DRåben, udtrykte Morten Hesseldahl således den 22. januar frustration over at skulle dobbeltjobbe – og kaldte det "enerverende" både at være ansat i DR og Information samtidigt.

Men på dagbladet Information har man i første omgang ikke haft travlt med at finde hans afløser. Nu haster det til gengæld. 

Foreløbig er den hidtidige underdirektør Karin Petersen blevet konstitueret. Og ifølge centrale kilder på Information er udnævnelsen af Hesseldahls afløser lige oppe over. Sandsynligvis allerede i næste uge, når Informations bestyrelse mødes.

Her overvejes det endvidere, om der generelt skal ændres på ledelsesstruktureren – måske til fordel for et mere enstrenget system. Eksempelvis spekuleres der i, om man kunne reducere antallet af chefer, som i dag udgøres af både en adm. direktør, en underdirektør, en medredaktør og en chefredaktør. Det ville også betyde sparede lønudgifter.

Men hvilken model, man ender med at vælge, er ikke endelig afklaret, hedder det.

Et udvalg under bestyrelsen har arbejdet med løsningsmodellen, og den er angiveligt en del af dagsorden på bestyrelsesmødet efter vinterferien. 

Dagbladet Information kan i øvrigt i dag – som en af meget få danske aviser – glæde sig over oplagsfremgang. Mens stort set alle andre aviser gik tilbage i januar, har Information oplagsvækst.

0 Kommentarer