Ny tv-kanal giver politikerne fri taletid

Politikerkanalen.dk giver politikerne direkte adgang til vælgerne, uden at journalister stiller spørgsmål. »Jeg tror, mange mennesker jævnligt tænker: »lad os nu høre, hvad manden mener,« når de ser politikere blive interviewet på tv,« siger stifter

»Politik helt uden filter.« Sådan lyder idéen bag Politikerkanalen.dk – en ny tv-kanal, der går i luften 1. september 2016.

Politikerkanalen bliver en slags video-platform, hvor folketingsmedlemmer og folketingskandidater kan kommentere aktuelle spørgsmål via video-indslag. Der bliver ingen journalistisk redigering af politikernes indslag, og der bliver ingen begrænsninger på længden af videoindslagene.

En af stifterne bag kanalen er Steen Trolle, der i en årrække var chefredaktør for Poltikens Lokalaviser.

Ifølge Steen Trolle er Politikerkanalen ikke et forsøg på at omgå de traditionelle medier. Det er et supplement til den kritiske journalistik.

»Den politiske dækning i medierne savner nuancer i debatten. Vi vil gerne skabe et sted, hvor politikerne kan uddybe, hvad de rent faktisk mener. Det er der ikke altid plads til i aviserne eller på tv, hvor politikerne nogle gange bare skal svare ”ja” eller ”nej” på et spørgsmål.«

Politikerne er positive

Og det er ikke kun Clement Kjergaards interviewstil, Steen Trolle tænker på, siger han.

»Jeg tror, mange mennesker jævnligt tænker: »Lad os nu høre, hvad manden mener,« når de ser politikere blive interviewet på tv.«

Det lyder som en drøm for politikerne, at de uimodsagt kan tale til folk. Hvordan har politikerne taget imod det?

»Vi har fået en meget positiv modtagelse fra de politikere, vi har mødt. De kan godt se perspektivet i det. Men det kommer an på en prøve, om de vil bruge det i praksis.«

En debat på Politikerkanalen bliver typisk sat i gang af folkene bag kanalen.

»Det kunne for eksempel være spørgsmålet, om en danmarkskanon er en god idé,« siger Steen Trolle.

Alle er samlet ét sted

Det er ikke planen, at brugerne kan kommentere politikernes opslag.

Men en politiker har mulighed for at lægge en video op som svar på en tidligere video fra en politisk modstander.

Hvad kan Politikerkanalen, som sociale medier ikke kan?

»Forskellen er, at det ikke er samlet et sted på de sociale medier. Det er det hos os, fordi vi ønsker at skabe et fælles forum,« siger Steen Trolle.

Der er ifølge Steen Trolle ikke opstillet målsætninger for antal klik. Men han håber, at et flertal af politikere fra alle partier i Folketinget ønsker at lægge videoer op.

Medlemmer af Folketinget kan lægge videoer op gratis, mens folketingskandidater betaler knap 1.000 kroner om året. Interesseorganisationer betaler fra 12.000 kroner om året, og partier skal betale 5.000 kroner for en partiprofil.

0 Kommentarer