Ny TV Avis 21.30 født i løftebrud

I aften 21.30 sender DR den nye TV Avis. Journalister blev før sommerferien højt og helligt lovet afklarende samtaler om fremtiden, men DR-ledelsen fravalgte det på grund af tidspres. »Vi vidste, at vi gjorde det rigtige,« forklarer Ulrik Haagerup nu.

I aften 21.30 sender DR den nye TV Avis. Journalister blev før sommerferien højt og helligt lovet afklarende samtaler om fremtiden, men DR-ledelsen fravalgte det på grund af tidspres. »Vi vidste, at vi gjorde det rigtige,« forklarer Ulrik Haagerup nu.»Vi har sagt til ledelsen, at tempoet udviser meget klare tegn på at være forhastet, og at de måske skulle skyde relanceringen. Men svaret har været, at det var umuligt. Den dato er åbenbart sat højere oppe,« siger Dines Boertmann, tillidsmand på TV Avisen.

Journalisten går i næste nummer bag om den proces, der på rekordtid har medført en stor omlægning af TV Avisen.

»Vi får gentagne forsikringer om, at medarbejderne nok skal blive inddraget, og at det bliver en åben proces og den slags. Og pludselig skal vi omorganisere hele butikken og lave ny TV Avis, der skal lanceres 3. september,« siger Dines Boertmann.

En lang række journalister siger til citat og baggrund til Journalisten, at processen har været dårlig, forjaget og medført både utryghed og angst. Flere frygter, at processen går ud over arbejdsglæde og kvalitet.

Er det ikke bare DR's journalister, der er forandringsforskrækkede?

»Det siger chefer altid, og det er deres skide gode undskyldning for, at de sjusker i deres forandringsprocesser,« afviser Dines Boertmann.

"Vi ved, vi gør det rigtige"

Fra DR-bestyrelsen konfirmerer planerne 26. juni, til de skal effektueres 3. september, var der 45 hverdage. Ifølge Ulrik Haagerup, direktør for DR Nyheder, kom det bag på ham, at tiden løb så hurtigt.

»Der var en deadline for, hvornår vi skulle være klar. Og så var mange væk på sommerferie. Så var det økonomien og rotationen af medarbejderne, der skulle på plads. Vi nåede ikke det, vi gerne ville have nået.«

Hvorfor gav I ikke de kompetencesamtaler, I så klart havde stillet i udsigt?

»Dels fordi der ikke var tid til det. Dels fordi vi vidste, at vi gjorde det rigtige, og så var det noget narreværk at stille det op som valg. Vi har jo nogle chefer, der kender folk godt og ved, hvad de kan. Men det er rigtigt, at vi lovede samtaler med alle. Det har vi ikke kunnet holde.«

Baggrunden for forandringerne er alarmerende. På bare 10 år har det licensfinansierede DR i TV Aviserne klokken 18.30 og 21.00 samlet mistet godt hver femte seer – præcis 313.000 seere er væk.

»Det er vores demokratiske funktion at samle danskerne om det vigtige. Og i takt med at folk har fået mobiltelefoner og nyheder fra web, så skal der mere til at samle dem om en nyhedsudsendelse om aftenen,« forklarer Naja Nielsen, chef for TV Avisen.

1 Kommentar

Jan Nielsen
4. SEPTEMBER 2012
Re: Ny TV Avis 21.30 født i løftebrud

Måske er den korte indkørsel for medarbejderen på TV Avis 21.30 årsagen til at tv-avisen fortsat virker komisk og til tider grinagtig. 
I går aftes havde ledelsen sendt tidligere studievært Line Gertsen i fængsel for at afsløre en gammel nyhed om, at hash og stoffer siver ind bag fængselsmurene via de indsattes mange kropsåbninger. Line Gertsen så chokeret ud, imens hun formidlede denne gamle nyhed til Kim Bildsøe og seerne. 
I oplægget forklarede Kim Bildsøe, at Line havde arbejdet på indslaget i ugevis. Desværre hjalp det ikke på forståelsen af hvad indslaget ville eller skulle. Det fremgik af indslaget, at fængselspersonalet ikke havde lyst til at rode i de indsattes mange kropsåbninger, derfor har stoffer frit spil i de danske fængsler. 
Sigter 21.30 mod en debat i offentligheden, så en Rectumpakke kan se dagens lys på Finansloven.

Den interviewede fængselsrepræsentant så lettere betuttet ud over at blive interviewet af den flotte Line, og svarede at det ville være krænkende for de indsatte, hvis personalet  skulle rode i deres rectum. 

Måske ønsker en fængselsledelsesledelse ej heller et stoffritfængsel. Hash og stoffer har efter sigende en særdeles beroligende effekt og dermed et roligt fængsel. 

Den nyhed kunne 21.30 og Line Gertsen desværre ikke afsløre, trods ugers research.