Ny TV 2-direktør lover flere kanaler

Nyudnævnt direktør for TV 2, Merete Eldrup, varsler, at der kommer flere tv-kanaler. Hun vil endnu ikke løfte sløret for, hvad indholdet bliver.

Nyudnævnt direktør for TV 2, Merete Eldrup, varsler, at der kommer flere tv-kanaler. Hun vil endnu ikke løfte sløret for, hvad indholdet bliver.

»Jeg kan ikke sætte tal på, men det er den vej, udviklingen går,« siger hun.

Først og fremmest bliver opgaven i hendes nye stilling at få styr på alle de bolde, der er kastet i luften.

»Det, jeg tror, bliver den største udfordring på TV 2: At fortsætte den udvikling og de mange initiativer, der er sat i gang, og samtidig få lidt ro på,« fortæller Merete Eldrup til Journalisten.dk.

En anden udfordring mener hun bliver at fastholde seerne på hovedkanalen, samtidig med at seerne får flere og flere valgmuligheder mellem et stigende antal kanaler og nye platforme.

»Jeg tænker TV 2 som et ocean af muligheder. Det handler om at få det til at spille sammen. Det håber jeg, at jeg kan være med til,« siger Merete Eldrup, der forlader en stilling som direktør i JP/ Politikens Hus.

Økonomidirektør Anders Kronborg gav tidligere i dag onsdag udtryk for, at han var dybt skuffet over, at han ikke selv var blevet direktør. Merete Eldrup håber dog ikke, at det betyder, at han forlader koncernen.

»Jeg har slet ikke nået at tale med Anders. Det vil jeg gøre som en af de første ting. Jeg ved slet ikke, hvad han har af planer. Jeg ser meget gerne, at han bliver,« siger hun.

Selvom TV2 Radio ikke er en stor succes, vil Merete Eldrup ikke lukke kanalen.

»Jeg synes, at det ser ud, som om man har fået lagt om efter sommerferien og fået vendt lyttertallene. Nu er radiomarkedet jo svært. Man havde ikke forventet, at det skulle blive en stor økonomisk forretning lige med det samme. Det er klart, at der er et stykke vej igen. Det er for tidligt at konkludere noget om TV2 Radio,« siger Merete Eldrup.

I Per Mikael Jensens tid kastede flere HR-chefer håndklædet i ringen, og generelt var der mange top-chefer, der forlod virksomheden.

»Jeg mener, at det er en af de ting, der skal tages hånd om. Der har været meget udskiftning både på topchef-niveau, men også blandt HR-chefer. Der er brug for en kærlig hånd i forhold til HR og personalet,« siger Merete Eldrup.

Et eventuelt fremtidigt salg af TV 2 vil hun lade være op til ejeren – det vil sige staten.

»Det er ikke en proces, man styrer som direktør. Det er noget, ejeren styrer,« siger hun.

 Læs også interview med Per Mikael Jensen.

0 Kommentarer