search

NY Times giver op på nettet

New York Times kaster håndklædet i ringen med deres netsatsning. Ikke sådan at forstå, at de totalt lukker og slukker.

New York Times kaster håndklædet i ringen med deres netsatsning. Ikke sådan at forstå, at de totalt lukker og slukker. Blot opgiver de deres TimesSelect produkt, der var et forsøg på at få læserne/brugerne til at betale for ekstra indhold på nettet.

Jimmy Guterman fra O'Reilly Media stiller spørgsmålet, om dette er døden for enhver avis' forsøg på at forlange brugerbetaling for indhold på nettet? Spørgsmålet er relevant nok, for hvis ikke en mastodont som NY Times kan få det til at fungere, hvem kan så?

Indtil videre ser det ud til, at det kun er mere specialiserede medier som Wall Street Journal og herhjemme Børsen, der har en vis succes med brugerregistrering. Men deres indhold kan også 'bruges' til noget. Investerer man i aktier og ved man ikke, hvad der sker indenfor erhvervslivet og på aktiemarkederne, så risikerer man at tabe sine penge. Det er et rigtig godt argument for at købe sig til opdateret viden – hele tiden.

NY Times forsøgte især at tage penge for opinionsstof, hvilket set i bakspejlet måske nok var en anelse dumt. Men argumentet om indhold, der har så meget ekstra værdi, at man er villig til at betale for det på nettet, fører også direkte over på avisernes nyhedsredaktioner. For hvor mange af de nyheder, man præsenteres for i løbet af en dag på nettet, lever man ikke lige så godt uden? Specielt når en stor del af dem har karakter af hurtigt fællesstof, hvor den enkelte historie intet bidrager med til det store billede?

Hvis aviserne fortsat gerne vil gøre sig håb om at kunne hente indtægter ind på brugerbetaling, er man nødt til at skele til finansaviserne og finde det indhold frem, som folk rent faktisk vil betale for. Jeg tror ikke, det er et spørgsmål om mængde. Jeg tror snarere, det er et spørgsmål om perspektivering, analyse og fremfor alt kontekst i forhold til den enkelte læser/bruger. Spørgsmålet er, om nogen efterhånden tør gøre forsøget.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen