Ny strid mellem Fynske Medier og tidligere ansat

Fotograf risikerer at miste flere måneders fratrædelsesgodtgørelse, fordi han har åbnet hjemmeside med sydfynske lokalnyheder. »I stedet for at sidde med hænderne i skødet, valgte jeg at skabe noget selv,« siger han.

Fotograf risikerer at miste flere måneders fratrædelsesgodtgørelse, fordi han har åbnet hjemmeside med sydfynske lokalnyheder. »I stedet for at sidde med hænderne i skødet, valgte jeg at skabe noget selv,« siger han.

Man skal træde varsomt som iværksætter, hvis man har været ansat i Fynske Medier.

Freelancer og tidligere fotograf på Fynske Medier, Kurt Hardi Gadeberg, står lige nu til at miste hele sin fratrædelsesgodtgørelse, fordi han har åbnet hjemmesiden Sydfynsavisen.dk.

Dermed er det anden gang, at Fynske Medier truer en tidligere medarbejder på pengepungen. I marts måtte den forhenværende lokalredaktør for Fyns Stiftstidendes lokalredaktion i Svendborg, Frede Jakobsen, ændre navnet på sin hjemmeside – ellers ville Frede Jakobsen miste sin fratrædelsesgodtgørelse.

Den nye strid handler om pressefotograf Kurt Hardi Gadeberg, der var ansat på halv tid på Fynske Mediers ugeavis i Faaborg. Sidste år tog han en frivillig aftrædelsesordning. Han stoppede med udgangen af februar 2010 og åbnede Sydfynsavisen i april.

Fynske Medier mener, at det er udtryk for manglende loyalitet, at Kurt Hardi Gadeberg købte domænenavnet www.sydfynsavisen.dk den 18. februar 2010, mens han stadig var ansat på avisen.

Kurt Hardi på 57 år mener, at man har forsøgt at opfylde lovkravene om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

»Der er så få stillinger at søge, og i stedet for at sidde med hænderne i skødet, valgte jeg at skabe noget selv. Et eller andet skulle jeg jo foretage mig,« siger Kurt Hardi om siden, der er en afvekslende blanding af lokaljournalistik, fotografi og historier om Thailand.
Han laver stort set alt stoffet selv.

»Det er svært at få job, og jeg skal jo vise noget, så folk ikke tænker, jeg er færdig. Det er det, sitet skal bruges til.«

Kurt Hardi Gadeberg siger, at det ikke er usædvanligt, at ansatte går med planer om at finde arbejde andre steder.

»Og når man tager en frivillig aftrædelse, så ved man jo, at man skal finde noget andet at lave. Og som deltidsansat fik jeg supplerende dagpenge. Derfor skulle jeg være jobsøgende for at leve op til lovens krav,« siger han.

Fynske Medier har hæftet sig ved at nogle af artiklerne er dateret tilbage til 18. februar – altså mens Kurt Hardi Gadeberg stadig var på Ugeavisen Faaborg. Men artiklerne er ikke skrevet dengang, forsikrer han. De er bare blevet dateret forkert teknisk, da hjemmesiden kom i luften.

Til Fyens.dk siger ansvarshavende chefredaktør på Fyns Amts Avis, Jørgen Krebs, at han ikke ønsker at kommentere sagens detaljer.

»Jeg kan bekræfte, at vi har en personalesag. Den forventer jeg, at organisationerne nu går ind i. Flere kommentarer har jeg ikke«, lyder det fra Jørgen Krebs.

Kurt Hardi Gadeberg der har fået mange opmuntrende mails og SMS'er efter sagen er kommet frem.
»De kalder det et godt initiativ og de skriver, at de håber det ikke bliver stoppet«.

Om forholdet til Fynske medier siger han i dag:

»Jeg begyndte at lave sport tilbage i 1978, og jeg har været loyal over gennem alle årene. Men den loyalitet kommer ikke tilbage nu. Loyalitet skulle gerne gå begge veje.«

Kurt Hardi Gadeberg har nu bedt Dansk Journalistforbunds faglige afdeling om hjælp i sagen.

2 Kommentarer

Finn Horskjær
19. APRIL 2010
Re: Ny strid mellem Fynske Medier og tidligere ansat

Det er da utroligt at FAA og Fynske medier spilder tid og evner på på at genere (foreløbigt to) fritstillede medarbejdere! Rent juridisk må man se på indholdet af fratrædelsesaftalerne før det er muligt at tage endeligt stilling til sagerne.

Hellere skulle aviserne bruge kræfter på at genoprette kvaliteten, som ifølge sædvaligvis pålidelige kilder er forringet efter sammensmeltningen og FAA's omlægning til morgenavis. Jeg refererer til samtaler med flere abonnenter som jeg kender fordi jeg assisterede min datter med avisomdeling indtil omlægningen.

Finn Horskjær - fotograf DJmedlem

Elsebeth Nilsson
19. APRIL 2010
Re: Ny strid mellem Fynske Medier og tidligere ansat

Kurt Hardi har i årene op til bortvisnings-datoen kun været ansat i Fynske Medier på halv tid (arbejdsplads: Ugeavisen Faaborg).

Han har her ud over været henvist til at finde det arbejde, han selv kunne opsøge.

Han har i alle årene desuden været til rådighed for Fyns Amts Avis 24 timer i døgnet.

KH havde i tiden op til primo 2009 faste freelance-opgever for Fyns Amts Avis. Disse blev ham frataget i en sparerunde.

Forud for den nævnte sparerunde (dvs. i året lige op til finanskrisen) havde Ugeavisen Faaborg (hvor Kurt Hardi altså har sin faste halvtids-plads) et år med en kanon-indtjening (citat salgsafdelingen).

ALLE i "huset" var enige om, at resultatet skyldtes godt teamwork. (Og jeg - nu efterlønner - havde selv fornøjelsen af at være med.)

INGEN blev specielt tilgodeset ved de efterfølgende lønforhandlinger. ALLE var klar over, at krisen ville komme til at kradse. Men den eneste i teamet, som direkte GIK NED i løn, var Kurt Hardi.

Jeg fatter ikke hvorfor, og jeg sagde min stilling op på det grundlag.

Jeg har ikke haft bedre kolleger end KH.

Fyns Amts Avis udmærker sig ved at have en "mobbepolitik". Jeg har aldrig været på sådan en arbejdsplads før. Men jeg har heller aldrig før været på en arbejdsplads, hvor der bliver voksen-mobbet. Det kommer jeg heller ikke igen.

Mod Dumhed kæmper selv guderne forgæves...Kan Journalistforbundet lære guderne et par tricks? Da tak...

Jeg ved, det er svært...;-)