Ny støtte til whistleblowers

 ÅBENHED. »Tavshedspligt skal respekteres, men må aldrig kunne bruges til at dække over ulovligheder eller inkompetence.«

 

ÅBENHED. »Tavshedspligt skal respekteres, men må aldrig kunne bruges til at dække over ulovligheder eller inkompetence.«

Sådan hedder det på www.tavshedspligt.dk – en ny hjemmeside, der huser den lige så nye Foreningen Retshjælp til Whistleblowers.

Foreningen er stiftet i medie-slipstrømmen på den meget omtalte Grevil-sag. Frank Grevil blev 30. november idømt et halvt års ubetinget fængsel for som ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) at have lækket fortrolige rapporter til Berlingske Tidende.

»Jeg er personligt indigneret over behandlingen af Frank Grevil. Han gjorde samfundet en tjeneste ved at fortælle, at FE ikke er deres penge værd,« siger den nye forenings stifter, Hasse Feldthaus.

Hasse Feldthaus understreger, at der ikke er tale om en Grevil-forening, men om en forening, der støtter whistleblowers generelt.

»Hvis andre ansatte, der sidder inde med viden af åbenbar almeninteresse, holder deres kæft, fordi de så, hvordan det gik Frank Grevil, har vi et stort demokratisk problem. Derfor vil foreningen også arbejde for, at vi får en bedre lovgivning i Danmark på det her område. En lovgivning, som på den ene side definerer, hvad en whistleblower er, og på den anden side beskytter vedkommende,« siger Hasse Feldthaus, der privat studerer datalogi og biologi.

Ud over det politiske lobbyarbejde vil foreningen samle penge ind, så man økonomisk kan støtte whistleblowers ved at betale for advokater, hvis afsløringerne ender med en retssag. Indbetalinger til Foreningen Retshjælp til Whistleblowers kan ske på kontonummer 5476 1712252.

0 Kommentarer