Ny sag om Muhammed – nu på Wikipedia

En ny strid om profeten Muhammed og afbildning af denne er under opsejling. Denne gang i forbindelse med den engelske udgave af internet-encyklopædien Wikipedia.

En ny strid om profeten Muhammed og afbildning af denne er under opsejling. Denne gang i forbindelse med den engelske udgave af internet-encyklopædien Wikipedia.

Næsten to et halvt år år efter at Jyllands-Posten bragte de omstridte Muhammed-tegninger og Flemming Roses berømte artikel »Muhammeds ansigt«, er en Muhammed-strid atter på vej.
Denne gang drejer det sig dog ikke om nye tegninger, men derimod om en illustration af Muhammeds ansigt fra middelalderen, som encyklopædien Wikipedia har valgt at bringe på dets særlige site om Muhammed

Det er selve publiceringen af billedet på Wikipedia, som vækker vrede, og som senest har ført til et hav af klager til Wikipedia. Troende muslimer føler sig krænket og mener, at alene offentliggørelsen i sig selv af Muhammeds ansigt er i strid med islam.
En underskriftindsamling er derfor sat i værk på nettet – angiveligt sponsoreret af Muslim Munity. Her opfordres »all brothers and sisters« til at skrive under på en fælles protest mod Wikipedia, hvilket knap 90.000 mennesker har gjort.

Ligeledes beskrives sagen på hjemmesiden "Wake up America".

Wikipedia har dog ikke tænkt sig at fjerne illustrationen. Et særligt site fra Wikipedia forklarer hvorfor:
»Since Wikipedia is an encyclopedia with the goal of representing all topics from a neutral point of view, Wikipedia is not censored for the benefit of any particular group,« hedder det blandt andet.

Selve tegningen, der har sat sindene i kog, kan ses her.

 

0 Kommentarer