Ny reporter på Journalisten

Jørgen Skadhede er navnet på Journalistens nye reporter. Han kommer fra en stilling på netavisen Altinget på Christiansborg

I et skarpt felt har Journalisten valgt et nyt medlem til redaktionen.

33-årige Jørgen Skadhede skal i fremtiden skrive historier til Journalistens læsere på alle vores platforme.

Jørgen Skadhede har ni års erfaring som opsøgende nyhedsjournalist på blandt andet Altinget, DR og Jyllands-Posten.

Han har været på Altinget de seneste fem år. Her har Jørgen Skadhede blandt andet redigeret portalen om arbejdsmarkedspolitik og været en del af redaktionen bag portalen om partipolitik. Han har også leveret historier til Altingets kvartalsmagasin om dansk politik.

Jørgen Skadhede er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2008. Før han blev journalist, var han uddannet murersvend.

Han har fungeret som tillidsmand på Altinget.

Jørgen Skadhede begynder på Journalisten 15. april.

Ny reporter på Journalisten

Jørgen Skadhede er navnet på Journalistens nye reporter. Han kommer fra en stilling på netavisen Altinget på Christiansborg

I et spændende og kompetent felt af ansøgere har Journalisten nu valgt en ny kollega, der starter 1. december.

Navnet er Kerstin Bruun-Hansen. Hun er 26 år og kommer fra en stilling på Ekstra Bladet, hvor hun sammen med gravergruppen var en del af den såkaldte ”Unik-redaktion”, der primært laver kritisk og undersøgende journalistik til papiravisen.

Før det arbejdede hun med undersøgende journalistik på Tænk, som Forbrugerrådet i efteråret 2012 outsourcede til Benjamin Medier. Kerstin Bruun-Hansen har desuden erfaringer fra P1 Morgen og Kontrabande samt fagligt arbejde.

Udviklingstid i vagtplanen

Journalistens redaktør, Øjvind Hesselager, forklarer, at Kerstin Bruun-Hansen, ud over at levere både nyheder og mere undersøgende journalistik til alle platforme, vil få et særligt fokus på at skabe nye fortællerammer for redaktionens journalistik.

Meget af arbejdet vil handle om at omsætte kompleks research til en visuel fortælling, der inddrager brugeren.

»Hvis vi – og andre – for alvor skal udnytte de digitale platforme, skal vi gå fra at sige det rigtige til at gøre det rigtige,« siger han.

»Det skal markeres i vagtplanerne, at der er afsat tid, som ikke er øremærket research og skrivefase, men som skal bruges til at udvikle måden, historien fortælles på. Den tid vil der stå Kerstin på. Det bliver spændende, og jeg glæder mig.«

Palet af digitale værktøjer

Journalistens vision er at udvikle en palet af digitale værktøjer, som alle på redaktionen kan bruge. Det kan være værktøjer, der minder om den online-matrix over kildernes medietække, Journalisten introducerede i sommeren 2013.

Kerstin Bruun-Hansen overtager stillingen fra Andreas Marckmann Andreassen, der 1. oktober blev digital redaktør på Journalisten.

»Vi er midt i et journalistisk paradigmeskift. Hvor vi før skrev enten til magasin eller web, skal vi i dag publicere der, hvor historien bliver bedst fortalt. Vi skal også blive bedre til at bruge interaktive og visuelle virkemidler på Journalisten.dk til at fortælle vores historier, hvor vi i dag er for meget ren tekst og billede,« siger Andreas Marckmann Andreassen og fortsætter:

»Journalisten skal de kommende år også blive et eksperimentarium, hvor vi tør prøve kræfter med nye måder at formidle journalistik digitalt, hvor vi tør begå fejl, og hvor vi kan dele det, vi lærer, med læsere og kolleger.«

Kerstin Bruun-Hansen er uddannet fra Danmark Medie- og Journalisthøjskole og har taget sit sidste semester på American University of Beirut i Libanon. Hun har været aktivt bestyrelsesmedlem i KaJ, fagforeningen for de studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.