Ny regering hjalp TV 2 News til rekord

Med regeringsdannelse, fyrværkerikatastrofe og bankkrak blev sidste uge en rekorduge for TV2 News, der overhalede både TV3 og DR 2.

Med regeringsdannelse, fyrværkerikatastrofe og bankkrak blev sidste uge en rekorduge for TV2 News, der overhalede både TV3 og DR 2.

TV2 News var i sidste uge Danmarks tredjestørste kanal for første gang nogensinde. Kanalen nåede op på en seerandel på fem procent og slog dermed både TV3 og DR 2. Det oplyser TV 2 til Journalisten.dk.

Rekorden er i høj grad drevet af, at sidste uge var højspændt med nyheder fra det politiske Danmark. Mandag blev den nye regering dannet, tirsdag blev Folketinget åbnet, og torsdag var der debat til langt ud på aftenen. Torsdag satte TV2 News også rekord for seernes tidsforbrug på kanalen. Hele 78 minutter brugte hver News-seer på kanalen under torsdagens debat.

»Efter "systemskiftet" havde vi forventet pæn interesse for Folketingets åbning og den lange debat i Folketinget torsdag. Derfor valgte vi at sende direkte fra hovedparten af åbningsdebatten med et minimum af afbrydelser. Men interessen oversteg langt vores forventninger, og med de dramatiske nyhedshistorier, der i løbet af weekenden kom oven i, kan vi se tilbage på intet mindre end en fantastisk nyhedsuge,« siger kanalchef Mikkel Hertz, TV2 News.

Blandt de dramatiske nyheder var blandt andet fyrværkerikatastrofen i Andst ved Kolding, hvor to blev dræbt. TV2 News havde også et bankkrak på menuen, da Max Bank endelig måtte smide håndklædet i ringen i weekenden.

Tidligere i år kunne Børsen fortælle, at omkring 14 procent af seerne har TV2 News som deres foretrukne nyhedskanal. Der er dog stadig langt op til næste konkurrent i rækken, nemlig DR's nyheder, der bliver foretrukket af 34 procent af seerne.

0 Kommentarer