Ny redaktør vil satse lokalt

JydskeVestkysten overlever som avis ved at holde fast i sine lokale rødder, mener avisens nye chefredaktør, der er åben for at samarbejde med de andre lokale medier.

JydskeVestkysten overlever som avis ved at holde fast i sine lokale rødder, mener avisens nye chefredaktør, der er åben for at samarbejde med de andre lokale medier.

JydskeVestkystens nyudnævnte chefredaktør Mette Bock ser det lokale afsæt som selve nøglen til overlevelse for avisen.

"JydskeVestkysten skal have et godt forhold til alle grupperinger – også politiske – i lokalsamfundet, hvis avisen skal overleve. Alle skal have mulighed for at lufte deres synspunkter i avisen, men ingen skal skånes. Avisen er det sted, hvor ordet er frit, og hvor debatten finder sted. Den skal være oplysende, men først og fremmest skal den være tæt på menneskene i det samfund, den beskriver," mener Mette Bock.

Den første dag i det nye år tiltræder hun som ansvarhavende chefredaktør og administrerende direktør for JydskeVestkysten, det lokale dagblad i Syd- og Sønderjylland.

"JydskeVestkystens udgangspunkt er, at det er nødvendigt at levere engageret lokalstof. Avisen adskiller sig fra andre tilsvarende dagblade ved at have holdt fast i at være målrettet mod regionen, mens andre lignende aviser har udviklet sig til at ligne de store omnibusaviser," siger hun.

Avisen må ikke hoppe på mainstream-vognen og glemme, hvor den kommer fra, eller hvem læserne er, mener den kommende chefredaktør.

"Det er uhyre vigtigt, at JydskeVestkysten holder fast i den lokale forankring. I en tid med globalisering, internationalisering og de store linjer har folk brug for det lokale. Det skal JydskeVestkysten blive ved med at give læserne i regionen," siger Mette Bock.

 

Åben for samarbejde
Mette Bock vil gerne samarbejde med de øvrige lokale medier, f.eks. Radio Syd og TV SYD, for at styrke den lokale profil og dækningen af, hvad der sker i regionen.

"Jeg har tænkt meget på mediekonvergens. Avisen er én kanal, men der er også andre kanaler, som vi må være opmærksomme på som flere måder til at komme i kontakt med læserne, lytterne og seerne i vores område," mener hun.

Gennem sit internationale arbejde i World Association of Newspapers har Mette Bock fået et indblik i den udenlandske medieverden. Her er bladhuse blevet til mediehuse, der favner dagblade, radiostationer, tv-stationer, ugeblade, internet og meget mere.

Mette Bock bor i Horsens, der ligger uden for JydskeVestkystens udgivelsesområde. Det er ikke optimalt for kvinden i den dobbelte JV-chefstol, men hun forventer at kunne holde fingeren på den lokale puls alligevel.

"Jeg vil gøre alt for at komme ud blandt folk og se, hvad der rører sig i regionen," lover den kommende chefredaktør.

Mette Bock har ingen bladleder-baggrund. Hun er ikke uddannet journalist, men har arbejdet 14 måneder som skrivende journalist på Jyllands-Posten, været censor på journalist-linjen på Syddansk Universitet og gennemført et lederudviklingsprogram for World Association of Newspapers. Hun har den teoretiske baggrund for bladledelse, men hun mangler at omsætte sine evner i praksis.

"Jeg har stor erfaring med ledelse af virksomheder, men erkender, at jeg ikke har baggrund for at lave avis, da jeg ikke har været så mange år i faget. Derfor vil jeg alliere mig med medarbejderne på avisen og stille og roligt arbejde mig ind i jobbet," siger Mette Bock.

 

Et øje på bundlinjen
Med de mange erfaringer fra chefstillinger og bestyrelsesposter føler Mette Bock sig ru-stet til den opgave, der rider de fleste bladledere som en mare for tiden: Økonomien.

"I en længere periode har øjnene været stift rettet mod bundlinjen, og selvfølgelig skal økonomien være i orden. Jeg vil også holde det ene øje på økonomien, men det andet øje skal være på at udvikle produktet, så læserne vil købe avisen, og annoncørerne vil annoncere," mener Mette Bock.

 

METTE BOCK
– 44 år, gift, har tre børn, bor i Horsens.

– Uddannet cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet 1986, mag. art. i filosofi fra Odense Universitet 1989.

– Direktør for Muskelsvindfonden 1992-98. Programdirektør i Scandinavian International Management Institute (SIMI) siden 1999. Ansvarlig for den internationale lederuddannelse "Leaders" udviklet i samarbejde mellem SIMI og World Association of Newspapers (WAN).

– Medlem af Kaospiloternes Pædagogiske Råd 1993-97. Bestyrelsesformand for Learning Lab Denmark siden 2000, bestyrelsesformand for Center for Videregående Uddannelse i Holstebro og bestyrelsesmedlem i Dansk Naturvidenskabsformidling 2001.

– Modtog Aarhus Universitets sølvmedalje i filosofi 1986 og Dansk Selskab for Virksomhedsledelses jubilæumspris i 1992. Skribent på Lilli Gyldenkildes "Fra Fabrik til Folketing" og på Evald Krogs "En Muskelsvindler". Kommentator på Weekendavisen 1996-98, Aktuelt 1999-2000 og på Berlingske Tidende fra 2000.

– Folketingskandidat for SF i Horsenskredsen i 1994. Stillede op for Det Radikale Venstre i Horsens-Gedved-kredsen til det seneste Folketingsvalg. Hun var næstformand for partiet indtil udnævnelsen på JydskeVestkysten.

– Hun afløser Karsten Madsen, der har overtaget en lignende stilling på Berlingske Tidende.

 

0 Kommentarer