Ny redaktør på Journalisten.dk

I foråret blev han ansat som journalist i en ny stilling for at eksperimentere med fortælleformer online og binde bladet bedre sammen med de digitale platforme. Nu får Andreas Marckmann Andreassen titel som digital redaktør på Journalisten

Når Journalistens webredaktør Bo Elkjær 1. oktober skifter til DR’s nye databaseredaktion, triller hans sidemakker på Journalistens redaktion sin stol få meter til venstre og overtager. Journalist Andreas Marckmann Andreassen bliver Journalistens nye digitale redaktør.

Han skal sammen med den øvrige redaktion fortsætte udviklingen med nye fortælleformer online, hvor en del af kunsten er at få store og tungt researchede historier med bred appel til målgruppen til at spille både på print og digitalt.

Journalisten har senest publiceret en såkaldt matrix over kilders medietække, som blev bragt i bladet, men som fik et interaktivt udtryk online. Tidligere på året er Journalisten også digitalt begyndt at publicere lange journalistiske fortællinger – blandt andet historien om borgmester Thomas Banke, der blev væltet efter en mediestorm.

»Vi er i fuld gang med at styrke både visualisering og fordybelse online. Det er noget, vi fremover vil kaste flere ressourcer i,« siger ansvarshavende redaktør på Journalisten, Øjvind Hesselager.

Som reporter blev Andreas Marckmann Andreassen netop ansat med særligt fokus på blandt andet nye fortælleformer og et bedre samspil mellem de digitale platforme og det trykte blad.

»Journalistens digitale platforme er under fuld forandring. Den skal vi fortsætte. Det betyder flere artikler, hvor vi udnytter de digitale muligheder – for at kunne fordybe sig i den lange og gennemarbejdede fortælling og for at visualisere og udnytte vores research på nye måder,« siger Andreas Marckmann Andreassen.

Andreas Marckmann Andreassen blev uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010 og er 27 år gammel. Han har været fast tilknyttet Journalisten, siden han blev færdiguddannet, blandt andet som freelancer. Andreas Marckmann Andreassen var ansat som vikarierende webredaktør i det år, hvor redaktionen udviklede nyt website og lagde den strategi, der bliver implementeret nu.

Ved siden af Journalisten har Andreas Marckmann Andreassen som freelancejournalist leveret både længere journalistiske formater og nyheder til en række medier, ligesom han har været flittig foredragsholder og underviser i blandt andet EU-journalistik.

Han er forfatter til Håndbog i EU for journalister, der udkom i 2011. Året efter blev han nomineret til Kristian Dahls Mindelegat ”fordi han med sin store viden om EU har været med til at give både borgere og andre journalister mere indsigt i EU.”

0 Kommentarer