Ny redaktør for fagbladet Journalisten

Øjvind Hesselager bliver ny redaktør af fagbladet Journalisten og Journalisten.dk. Han vil udvikle samspillet mellem de to platforme.

Øjvind Hesselager bliver ny redaktør af fagbladet Journalisten og Journalisten.dk. Han vil udvikle samspillet mellem de to platforme.

Journalistens vikarierende redaktør, Øjvind Hesselager, bliver fra 1. februar fast redaktør for Journalisten og Journalisten.dk. Det står fast efter en ansættelsesproces, hvor 26 kandidater søgte redaktørstillingen, og et enigt ansættelsesudvalg indstillede Øjvind Hesselager til jobbet. I går godkendte hovedbestyrelsen i DJ ansættelsesudvalgets indstilling.

Den nye redaktør selv siger, at han er stolt og beæret over at være valgt til jobbet. Han vil især arbejde på at udvikle samspillet mellem Journalisten og Journalisten.dk:

»Vi skal blive endnu bedre til at koordinere historierne og dækningen, så vi udvikler nye traditioner for, hvordan, hvornår og hvor de enkelte historier skal fortælles, så kan vi med tiden løfte det samlede udbytte af de to platforme. Det er en svær øvelse, men jeg ved, at vi har kompetencerne og glæder mig til at drøfte mulighederne med redaktionen.«

Øjvind Hesselager har været vikarierende redaktør på bladet siden 1. november. Han overtager posten efter Jakob Elkjær, der fra 1. november rykkede til Politiken som medieredaktør.

Øjvind Hesselager er 48 år og cand.comm. fra RUC. Han begyndte sin karriere som journalist på månedsbladet PRESS. Siden 2002 har han arbejdet som freelancejournalist for blandt andre Journalisten og har produceret en række prisbelønnede tv-dokumentarfilm for Express-tv. Han var en del af Journalistens redaktion, da bladet i 2000 modtog Berlingskes Journalistpris.

I en pressemeddelelse fra DJ siger formand Mogens Blicher Bjerregård:

»Jeg er overbevist om, at vi i Øjvind Hesselager får en redaktør, som kan videreudvikle magasinet og onlinemediet, så de både fremstår som kritiske medie- og kommunikationsmedier og i endnu højere grad bliver udviklet i et samspil.«

1 Kommentar

Ole Hoff-Lund
22. DECEMBER 2010
Re: Ny redaktør for fagbladet Journalisten
Tillykke Øjvind! Genialt valg til ny redaktør.