TV 2 har dannet en redaktion med det ene formål at få bedre fat i unge i alderen 20-30 år. Lokkemaden er aktuelle historier tæt på de unges eget liv. Helst så tæt, at de får lyst til at dele historierne på Facebook.
Redaktionschef Marie-Louise von Holstein fortæller, at TV 2 ECHO ikke skal lave klassiske nyheder, men ”aktuelle journalistiske historier” i video-format.
”Vi går tæt på de unges liv og bruger et meget enkelt formsprog inspireret af reklamefortælling,” forklarer Marie-Louise von Holstein.
TV 2 ECHO går i luften torsdag. Videohistorierne bringes på Facebook, Instagram, TV2.dk og på TV 2 PLAY.
Ikke kun for mor
TV 2 ECHO hører under TV 2 Nyhederne og er en del af TV 2's ”Relation 25”-projekt, der handler om at appellere til flere 20-30-årige og samtidig vise vejen til resten af TV 2's nyheds- og aktualitetsindhold.
”På længere sigt vil vi gerne have de unge ind i butikken, så de groft sagt tænker, at TV 2 også er noget for dem og ikke kun for deres mor,” siger Marie-Louise von Holstein.
De unge ser ikke flow
Ligesom de fleste andre nyhedsmedier kæmper TV 2 nemlig også med at nå yngre mediebrugere.
”Man kan se, at de forsvinder fra flow-tv,” fortæller redaktionschef Marie-Louise von Holstein.
Hvorfor tror I, det lykkes for jer?
”Redaktionens medarbejdere er selv unge, så de ved, hvad de unge vil have. Og de har opbakningen fra et helt mediehus fyldt med erfarne og dygtige mediefolk. Det er en god blanding. Vi har også valgt at satse på sober og troværdig journalistik i stedet for larmende overskrifter og pandaer. Det værste, man kan gøre, er at undervurdere netop denne målgruppe,” siger hun.
Gennemsnitsalderen er 27 år
Redaktionen bag TV 2 ECHO består af 11 medarbejdere – en fotograf, en grafiker, VJ’s, journalister, en klipper, en redaktør og en praktikant. Gennemsnitsalderen er 27 år.
Inspirationen til TV 2 ECHO kommer blandt andet fra amerikanske Now This, BBC Stories og AJ+.
Håber, de unge deler
Den kommende tid skal TV 2 ECHO eksperimentere for at finde de greb og fortællinger, der giver brugerne lyst til at dele og interagere med historierne på sociale medier.
”Det er en svær målgruppe. Hvis vi bare kan få dem til at dele noget, vil det være en sejr, for det gør de sjældent,” siger Marie-Louise von Holstein.
En historie kan for eksempel handle om, at to kærester skal bytte mobiltelefon. En anden historie kan handle om et tabu – for eksempel en datter, der for første gang snakker med sin far om sex.
Kommunalvalg nej tak
TV 2 ECHO kommer ikke til at fortælle 'nye tal viser'-historier eller politiske proceshistorier.
”De fleste gængse nyhedshistorier vil vi nok vælge fra. Vi leder meget efter, om der er en følelse, der kan vække en reaktion. Hvis der ikke er det, vil vi nok ikke lave den. Vi ville for eksempel ikke dække kommunalvalget. Måske ville vi portrættere hende, der blev valgt som den yngste borgmester. Vi skal jo heller ikke konkurrere med vores egne nyhedshistorier, vi skal kunne bidrage med noget andet.”
Papes ghetto-forslag
Til gengæld kunne justitsminister Søren Papes aktuelle forslag om højere straf til kriminelle i ghettoer godt være en historie for TV 2 ECHO.
”Vi kunne tale med drenge, der ville få meget forskellig straf, selv om de bor i sociale boligbyggerier i samme kommune, hvis den ene er en ghetto, og den anden ikke er,” siger Marie-Louise von Holstein.
Unge skal være en del af nyhedsbilledet
Hendes målsætning for de næste seks måneder er, at TV 2 ECHO skal levere nogle virale hits, som folk taler om.
”Og så skal historierne også have et liv på TV 2, så de unges historier kan være en større del af nyhedsbilledet på TV 2.”
TV 2 har døbt projektet ECHO, fordi redaktionen skal give genlyd. Og så er ordet 'ECHO' en del af NATO-alfabetet ligesom 'Zulu' og 'Charlie'.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.