Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:37 15.12.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Ny rapport: Tilliden til traditionelle nyhedsmedier er styrket i coronaperioden

Danske nyhedsmedier bliver opfattet som mere troværdige, og flere bruger de traditionelle medier i det seneste år præget af Covid-19.

Det viser den årlige rapport, ’Danskernes brug af nyhedsmedier 2021’, som Roskilde Universitet laver i samarbejde med Reuters Institute for the Study of Journalism i Oxford.

Flere af de tidligere rapporter har vist et stabilt højt niveau i nyhedsbrug på de sociale medier, men dette års rapport peger imidlertid på, at danskerne i højere grad anvender de traditionelle medier fra de store danske nyhedsbrands.

Blandt andet er brugen af tv-nyheder og onlinenyheder fra tv-kanalerne steget med 5 procentpoint i forhold til 2020. Blandt unge i aldersgruppen 18-24 år er stigningen på op mod 10 procentpoint.

Det kan ifølge forskerne hænge sammen med Covid-19-situationen.

Tillid til nyhedsmedier er et andet punkt, hvor det ifølge forskerne ser ud til, at Covid-19 kan have haft en positiv effekt. Tilliden til nyhedsmedier generelt er steget med 13 procentpoint fra 2020 til 2021. 59 procent af danskerne udtrykker i 2021 generel tillid til nyheder i Danmark.

”Det er den højeste tillid, som er blevet målt, siden tillid blev en del af vores analyse i 2016,” siger Mark Blach-Ørsten, der er professor i journalistik på Roskilde Universitet og medforfatter til rapporten.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder