Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:20 04.10.2021 Lasse Loch Davidsen

Ny rapport fra Norge: Journalister tør ikke anmelde trusler og overfald

En ny rapport fra det norske journalistforbund viser, at norske journalister ikke tør anmelde chikane og overfald. Samtidig undgår flere at behandle sager, som kan udløse aggressive reaktioner.

Det skriver Journalisten.no.

Rapporten er bestilt af Ytringsfrihedskommissionen, som ligger under det norske kulturministerium.

I rapporten oplyser et ud af fire medier, at man har politianmeldt trusler, chikane og voldssager i løbet af de seneste tre år.

Rådgiver Trond Idås i Norsk Journalistlag (NJ), som har skrevet rapporten, er overrasket over udviklingen og peger på, at de norske medier er blevet bedre til at anmelde den slags sager end tidligere.

Den seneste undersøgelse på området stammer fra 2012, og her svarede flere journalister, at man undgik at anmelde sager, fordi de i høj grad tolkede det som et personligt spørgsmål fremfor et fagligt:

”De så det ikke som en trussel mod journalistikken, mediehusene eller deres redaktion. De tænkte i højere grad: ”Jeg har gjort noget galt, og det er noget med måden, jeg laver journalistik på, som provokerer,” fortæller Trond Idås til Journalisten.no.

Den seneste rapport fra Norsk Journalistlag viser desuden, at trusler og vold mod journalister medfører, at flere journalister lægger beslag på sig selv og afholder sig fra at skrive om sager, der kan udløse stærke reaktioner.

SENESTE NYT

Flere nyheder