Ny radiokanal i protest mod P1

P1 er blevet amatøragtigt, mener Georg Metz. Han er en af initiativtagerne til en ny radiokanal på nettet, der skal lave kultur- og samfundsstof, som P1 burde gøre det. Metz misforstår, lyder det fra P1.

P1 er blevet amatøragtigt, mener Georg Metz. Han er en af initiativtagerne til en ny radiokanal på nettet, der skal lave kultur- og samfundsstof, som P1 burde gøre det. Metz misforstår, lyder det fra P1.

Danmarks Radio har ladet de seneste års besparelser gå så meget ud over kvaliteten, at kultur- og samfundsinteresserede danskere ikke længere kan være tjent med det. Det mener stifterne af en ny radiokanal på nettet, der har fået navnet Den Anden Radio. Flere er tidligere DR-medarbejdere, og det er formanden for bestyrelsen, Georg Metz, også.

»Vi er en kreds af fagfolk, der er frustrerede over en nedgang i kvaliteten på Danmarks Radio. Især P1, hvor langt de fleste udsendelser er rent amatøragtige. De gode udsendelser er efterhånden undtagelser,« siger han til Journalisten.dk.

I går gik kanalen "i luften", hvilket vil sige, at man kan lytte til den første tre timers radiosløjfe på hjemmesiden. Ifølge Georg Metz er det nødvendigt med et alternativ, fordi P1 både teknisk og genremæssigt har »nedviklet« sig, især efter de seneste besparelser på DR.

»Den Anden Radio udspringer af ideen bag P1: At lave noget ordentlig radio. Vi er ikke tilbageskuende, men det er en tradition, man hele tiden skal arbejde videre på,« siger han.

P1-redaktør Anders Kinch-Jensen er uenig i, at kvaliteten falder på hans kanal.

»Georg Metz har fuldstændig misforstået det, der er sket de seneste år på P1. Det, vi har gjort på grund af besparelser, er at skære ganske få og virkeligt dyre redaktioner ned, og så har vi fastholdt budget og kvalitet på alle øvrige redaktioner. Metz tror, at vi har lavet et kvalitetsfald for at spare penge, men det er simpelthen ikke rigtigt,« siger han til Journalisten.dk.

På hjemmesiden Den2Radio.dk kan man allerede nu finde en liste med over 300 navne, der støtter den nye kanal. Det er især kendte kulturpersoner på listen, blandt andre forfatter Suzanne Brøgger, instruktør Christian Braad Thomsen og journalist Lone Kühlmann.

Georg Metz understreger, at selvom den nye kanal udspringer af skuffelse over DR, så er det langsigtede formål at lave god radio.

»Det er ikke bare nogen sure folk, der driver det her. Drivkraften er folk, der siger, at vi må have noget kvalitativ radio, og langsomt vil det med DR fortone sig,« siger han.

Du kan selv høre Den Anden Radio her.

0 Kommentarer