Ny prisregn til danske fotografer

Hæderen vælter ind over de danske fotografer. Senest høster Mads Nissen, Morten Germund, Lærke Posselt og Jacob Ehrbahn priser ved Pictures of the Year International.

Hæderen vælter ind over de danske fotografer. Senest høster Mads Nissen, Morten Germund, Lærke Posselt og Jacob Ehrbahn priser ved Pictures of the Year International.

De danske fotografer er i verdensklasse! I sidste uge skrev Journalisten.dk, hvordan danskerne var med helt fremme ved World Press Photo.

Men hæderen fortsætter. Ved uddelingen af Pictures of the Year International (POYi) løb fire danske fotografer med priser.

Det skriver pressefotografforbundet.dk.

Det drejer sig om:

• Lærke Posselt vandt førsteprisen i Portræt-kategorien.
• Mads Nissen vandt en andenpris i kategorien News Picture Stories/Newspaper for en serie fra Libyen.
• Morten Germund vandt en andenpris i kategorien Photographer of the Year – Newspaper.
• Jacob Ehrbahn fik tredjepladsen i samme kategori.

Prisuddelingen har fundet sted siden 1944 og er Ifølge fotojournalist Claus Bjørn Larsen en eftertragtet pris blandt fotografer.

»Det er den største amerikanske pris, så den har stor værdi blandt fotografer. Den er ikke på samme niveau som World Press Photo, men der er alligevel stor prestige i at få den,« siger han til Berlingskes Nyhedsbureau.

Glæden over prisen er tydelig hos Jacob Ehrbahn. 

»Det var sgu vildt at sidde og se, hvordan blandt andre Tyler Hicks og Todd Heisler faldt fra i slutspurten, og at Morten og jeg overlevede,« siger Jacob Ehrbahn til pressefotografforbundet.dk.

For otte år siden fik Ehrbahn en andenplads i samme kategori, hvor han blev slået på målstregen af Carolyn Cole. Hun er en af dommerne i år.

»Jeg tror også, at det var hende, der slog mig ud i år, eftersom hun havde problemer med to af mine single-billeder, som ifølge hende ikke passede stilmæssigt til resten af mit portfolio,« siger Jacob Ehrbahn.

 

0 Kommentarer