Ny pris skal hylde krimijournalister

»Jeg synes, der mangler en belønning til den gode retsreportage eller den gedigne beskrivelse af et kriminelt miljø,« siger stifter af ny pris. Prisen uddeles ved ny krimifestival

Arrangørerne bag en ny krimifestival indstifter en pris, som kan gå til kriminaljournalister.

Festivalen Copenhagen Crime hylder krimier, retsreportage og dokumentariske beskrivelser af kriminalitet i bred forstand.

»Der er priser til journalistik, foto og på bogområdet for det ene og det andet. Men jeg synes, der mangler en belønning til den gode retsreportage eller den gedigne beskrivelse af et kriminelt miljø. Der er enorm interesse for det i befolkningen, og vi vil gerne være med til at sætte fokus på det bedste,« siger arrangør Bjarke Larsen.

Vinderen af den nye pris modtager 10.000 kroner. Og kriterierne for at vinde er meget brede:

»Prisen formål er meget bredt. Det eneste kriterie er, at det skal være faktuelt materiale. Prisen kan gå til journalistik og dokumentar, eller den kan gå til en rigtig god museumsudstilling. Vi er meget bevidste om at inddrage alle mulige genrer og formidlingsformer, ligesom i festivalen,« siger Bjarke Larsen.

Han ønsker ikke at pege på konkrete projekter, som kunne hædres med prisen.

»Jeg vil helst lade den være så åben som muligt her fra starten.«

Prisen uddeles på festivalen Copenhagen Crime 11. og 12. juni i København.

Vinderen vælges af en jury bestående af kriminaljournalist og forfatter Stine Bolther, Niels Northroup, retsreporter ved Ritzau, Jakob Vedelsby, formand for Dansk Forfatterforening, samt Bjarke Larsen.

Bjarke Larsen afviser, at der bare er tale om et pr-stunt.

»Det har selvfølgelig markedsføringsværdi for os, fordi det skaber kendskab til en ny festival. Men det handler mere om, at der er så mange gode kræfter i denne genre, som fortjener anerkendelse,« siger han.

1 Kommentar

christian Vangsø Bentsen
24. MAJ 2016
"Museuemsudstilling" - Så kan
"Museuemsudstilling" - Så kan der sikkert dribles lidt mønt op af de offentlige kasser.

It takes one to know one...