Ny pris i journalistik

    MULDVARPEPRIS. Nu er der virkelig noget, der er værd at grave efter. Dansk journalistik har fået en ny og stor pris: SpadestiksPrisen på 100.000 kroner.Prisen gives til en eller flere journalister eller fotografer på et lokalt eller regionalt medie, der har ydet en forbilledlig og derved inspirerende indsats inden for genren undersøgende journalistik.SpadestiksPrisen uddeles hvert andet år. Første gang på seminaret »Et spadestik Dybere 2«, der afholdes den 4.-5. oktober 2004.

 

 

 

 

MULDVARPEPRIS. Nu er der virkelig noget, der er værd at grave efter. Dansk journalistik har fået en ny og stor pris: SpadestiksPrisen på 100.000 kroner.

Prisen gives til en eller flere journalister eller fotografer på et lokalt eller regionalt medie, der har ydet en forbilledlig og derved inspirerende indsats inden for genren undersøgende journalistik.

SpadestiksPrisen uddeles hvert andet år. Første gang på seminaret »Et spadestik Dybere 2«, der afholdes den 4.-5. oktober 2004.

Prisen skal inspirere lokale og regionale medier til at lave kvalitetsjournalistik, der går dybere end standarden i den daglige nyhedsstrøm.

Kirsten Vestergaard, chef for DR Østjylland og medlem af bestyrelsen for SpadestiksPrisen, siger, at der generelt er behov for journalistik, der går et spadestik dybere.

»Undersøgende journalistik er ikke kun en genre for de store medier og dokumentarafdelinger, den kan også laves på de mindre regional- og lokalmedier,« siger hun.

At prisen er på 100.000 kroner skyldes ifølge Kirsten Vestergaard, at den skal være synlig og værd at kæmpe for.

Prisen er blevet til på initiativ af de fire medier, der arrangerer spadestiks-seminaret: DR Østjylland, NORDJYSKE Medier, Fyens Stiftstidende og TV 2 / ØSTJYLLAND. Ud over de fire bliver prisen finansieret af en lang række lokale og regionale medier.

Flere oplysninger om prisen findes på: www.etspadestikdybere.dk.

0 Kommentarer