Ny pris hylder den gode kollega

Kreds 1 har stiftet en pris opkaldt efter tidligere kredsformand René Simmel, som døde i sommer. Modsat andre priser går den ikke til et journalistisk produkt: »I Simmels ånd vil vi gerne hædre den gode kollega, som gør det sjovt at gå på arbejde,« siger bestyrelsesmedlem Tine Johansen (Rettet 16/12 kl. 09.27)

En god og uegennyttig kammerat, der gjorde det sjovt at gå på arbejde, og som var med til at binde kollegerne sammen.

Sådan lyder bestyrelsesmedlem i Kreds 1 Tine Johansens beskrivelse af sin tidligere kollega fra Ekstra Bladet René Simmel.

Simmel døde tidligere på året af kræft, og for at hædre ”en René” har bestyrelsen i Kreds 1, hvor René Simmel var formand fra 1994-2004, nu besluttet at stifte ’Simmel-prisen’. En pris, der netop skal gå til den gode kollega.

»I René Simmels ånd vil vi gerne hædre den gode kollega, som gør det sjovt at gå på arbejde. Der findes et hav af priser for det journalistiske produkt – den her pris hylder de kolleger, der også er med til at gøre processen rar,« fortæller bestyrelsesmedlem Tine Johansen, som har været med til at formulere vedtægterne.  

Simmels enke i dommerkomitéen 

Den nye pris uddeles første gang på kredsens generalforsamling til marts næste år. Eneste faste medlem af dommerkomiteen bliver René Simmels enke, Anne-Mette Gregers Simmel, som også selv er journalist og tidligere fagpolitisk aktiv.

»Når vi har tænkt hende ind, er det for at sikre, at prisen uddeles i den rigtige ånd. Og Anne-Mette er det tætteste, vi kommer på Renés tilstedeværelse,« forklarer Tine Johansen.

Hun understreger, at det ikke er givet på forhånd, at prisen skal gå til et medlem, der, ligesom René Simmel var, er fagpolitisk aktiv.

»Det kan sagtens være, at kammeratskabet har udmøntet sig ved en ekstraordinær faglig indsats – men det er bare én mulighed. Vi har valgt at formulere vedtægterne bredt, fordi der jo er mange måder at være en god kollega på,« siger Tine Johansen.

Håber på at svømme i indstillinger 

Ifølge Tine Johansen er behovet for at hylde og hædre de gode kolleger i mediebranchen kun blevet større med årene. 

»I en tid, hvor produktionskravet konstant bliver hævet, og hvor vi løber stærkere og stærkere, er det ekstra vigtigt at fejre de kolleger rundt omkring, som faktisk løfter arbejdslivet for andre,« forklarer hun.

Og dem er der masser af derude, er hun sikker på:

»Så jeg håber da, vi kommer til at svømme i indstillinger. Det ville være fantastisk,« siger Tine Johansen.
 

Rettet 16/12 kl. 09.27: Det har tidligere fremgået, at René Simmel var formand for Kreds 1 fra 1994-2014. Han var formand fra 1994-2004.  

0 Kommentarer