Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:31 28.02.2023 Morten Bjerregaard

Ny platform skal afhjælpe spredning af unges intime billeder

Ny platform skal afhjælpe spredning af unges intime billeder

Platformen Take It Down har blandt andet fået støtte fra Meta, der ejer Facebook og Instagram. Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

En ny platform, der har fået navnet Take It Down, kan forhåbentligt få teenagere til at trække vejret lidt roligere fremover.

For platformen, der blev lanceret i går, skal være med til at forhindre spredning af unges intime billeder og videoer online og være et redskab til at fjerne indholdet fra internettet, skriver nyhedsbureauet AP.

Take It Down gør det muligt for brugerne, der optræder anonymt, at generere et såkaldt hash – en form for digitalt fingeraftryk – af de intime billeder eller videoer, som man vil have fjernet, uden at man skal uploade materialet til platformen.

Herefter kan brugeren oprette en sag og indsende disse hashes til platformen, så Take It Down har mulighed for at opspore og fjerne billedet.

Bag platformen står The National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC). Derudover har projektet modtaget støtte fra Meta, der blandt andet ejer Instagram og Facebook.

Take It Down virker i skrivende stund på Onlyfans, Pornhub, Yubo, Facebook og Instagram.

SENESTE NYT

Flere nyheder