Ny minister til JP/Politikens Hus

PARTIBOG. Den radikale tidligere udviklingsminister Anita Bay Bundegaard gør Hans Engell følgeskab på JP/Politikens Hus. Hun begynder den 1. marts som leder af lederkollegiet på Politiken.Hendes tætte tilknytning til det Radikale Venstre giver anledning til kritik fra journalist Bo Søndergaard, Politiken. Han mener, at ansættelsen giver avisen et troværdighedsproblem:

PARTIBOG. Den radikale tidligere udviklingsminister Anita Bay Bundegaard gør Hans Engell følgeskab på JP/Politikens Hus. Hun begynder den 1. marts som leder af lederkollegiet på Politiken.

Hendes tætte tilknytning til det Radikale Venstre giver anledning til kritik fra journalist Bo Søndergaard, Politiken. Han mener, at ansættelsen giver avisen et troværdighedsproblem:

»Hvis man har et meget tydeligt partistempel i panden, synes jeg, det kan blive et problem for Politiken. Vi definerer os selv som værende uafhængige af partipolitik,« siger Bo Søndergaard og tilføjer:

»Jeg tror ikke, folk har glemt, hun var minister.«

Det er en kritik, hovedpersonen ikke er enig i:

»Jeg er ansat som leder af lederkollegiet, fordi man mener, jeg kan udfylde den professionelle stilling, det er,« siger Anita Bay Bundegaard.

»Når man skriver en leder på Politiken, så udtrykker man ikke sin egen eller et politisk partis holdning. Lederne er et produkt af en kollektiv proces, som udtrykker avisens holdning. Sådan har det været for alle, der har siddet i den stilling, og sådan er det også for mig.«

Chefredaktør Tøger Seidenfaden medgiver, at hvis en person besidder tillidsposter i et politisk parti, er det uforeneligt med at være leder af lederkollegiet. Men det har Anita Bay Bundegaard p.t. ikke.

»Jeg mener ikke, at det forhold, at folk har et politisk engagement – eller politisk partimedlemskab – diskvalificerer nogen. Det ville føre til en absurd kønsløs opfattelse, og da specielt i lederkollegiet ville det være helt vanvittigt,« siger chefredaktøren. /js&je

0 Kommentarer