Ny midlertidig redaktør af Journalisten udpeget

Journalist Øjvind Hesselager har sagt ja til at vikariere som redaktør på fagbladet Journalisten, indtil en ny permanent redaktør er ansat. Den nuværende redaktør, Jakob Elkjær, skifter til Politiken pr. 1. november.

Journalist Øjvind Hesselager har sagt ja til at vikariere som redaktør på fagbladet Journalisten, indtil en ny permanent redaktør er ansat. Den nuværende redaktør, Jakob Elkjær, skifter til Politiken pr. 1. november.Det er en mand med indgående kendskab til fagbladet Journalisten, som overtager rorpinden, indtil der er fundet en ny fast kaptajn. Øjvind Hesselager har nemlig siden midten af 90'erne skrevet for Journalisten som freelancer og har også været fastansat på bladet igennem en årrække.

Fra den 1. november og frem til den 31. januar skal han nu være midlertidig redaktør på bladet, indtil der er blevet ansat en ny fast redaktør. Øjvind Hesselager havde i forvejen afsat størstedelen af de tre måneder til at skrive for bladet som freelancer. Rent praktisk passede det i forvejen godt ind i hans program. Men det er nu først og fremmest det sociale liv på redaktionen, der trækker.

»Normalt sidder jeg og kigger ud over det nordsjællandske landskab. En gang imellem er det rart at komme ind og være en del af en gruppe. Så kan min kone også bedre holde mig ud, end når jeg sidder derhjemme og nørder,« siger Øjvind Hesselager.

Han satser på at fortsætte bladets linje, mens han er chef.

»Det er ikke mig, der er den nye langtidsredaktør, så det er begrænset, hvor meget vi skal revolutionere. Første fokus må være på, at vi skal fastholde at lave et godt blad,« siger 47-årige Øjvind Hesselager.

Den vigtigste historie er ikke nødvendigvis forsidehistorien, mener han. Som eksempel nævner han en artikel om Caroline Wozniacki og hendes forhold til pressen.

»Den artikel dokumenterer nogle aftaler i sportsverdenen, som udfordrer journalistikkens spilleregler. Det lignede kommunikation forklædt som journalistik. Den form for sammenblanding klæder ingen af fagene,« siger Øjvind Hesselager.

Det er selvfølgelig oplagt at spørge, om vikaren også er et godt bud på en ny fast redaktør på Journalisten. Men når ansættelsen finder sted, har han hverken tænkt sig at være i landet eller til at få fat på.

»Der sidder jeg ude i Vietnam med min familie. Vi har faktisk besluttet at efterlade computere og mobiltelefoner derhjemme. Jeg har tre drenge. Selv den mindste på fire kan finde ud af at spille Nintendo,« siger Øjvind Hesselager.

Men han svarer ikke fuldstændigt afvisende på, at han kunne være en kandidat til posten.
»Min biks er indrettet sådan, at jeg prøver altid at gå efter det mest sjove og interessante. Det har i flere år været en kombination af at skrive for Journalisten og lave kvalitetsdokumentarer for Express-tv. Det har været en guds gave, at jeg har kunnet gøre det. Men man skal have periskopet oppe og scanne horisonten. Så selv om jeg har en god forretning, så holder jeg mig orienteret om, hvad der sker i markedet,« siger Journalistens kaptajn denne vinter.

1 Kommentar

Teddy Gehrke
28. OKTOBER 2010
Re: Ny midlertidig redaktør af Journalisten udpeget

Hej Øjvind

 Tillykke med konstitueringen, eller hvad man nu skal sige.

 Vi er dog rigtig mange freelancere som stadig husker, hvordan du slagtede og nedgjorde os på det tyndeste journalistik, som man har set i mands minde. Håber, at du kun bliver en parantes i fagbladets historie.