Ny løn på plads i DR

 

 

Efter en vanskelig start med ny løn har Journalistgruppen i DR og cheferne i DR fundet hinanden igen. Stort set alle afdelinger i DR har fastlagt kriterierne for de personlige lønforhandlinger. Dermed er vejen åben for at forhandle personlige lønstigninger, og flere steder har medarbejderne på journalistoverenskomsten allerede forhandlet med deres chefer.

Men der var en stor sten på vejen. Nemlig hvornår lønstigningerne skulle udbetales fra. Journalistgruppen mente, at udbetalingen skulle gælde fra 1. januar 2003, fordi det præcis var et år siden, at journalisterne sidste gang havde fået lønforhøjelse. Men det afviste DR-ledelsen i første omgang at forhandle om.

Medarbejderne på Journalistoverenskomsten i DR-Nyheder havde allerede forrige år aftalt med deres ledelse, at de personlige lønstigninger skulle gælde fra 1. januar 2003. Det mente journalisterne i for eksempel DR Livsstil i Århus også måtte gælde for dem. Men det var ledelsen ikke enig i, fordi det ikke er præciseret i overenskomsten. Da de ikke kunne blive enige i Århus, endte sagen med, at Journalistgruppen sammen med DR-ledelsen skulle finde en løsning. Efter en del sværdslag enedes parterne om, at tidspunktet for udbetaling af personlige lønstigninger er til forhandling.

I DR Livsstil i Århus fandt ledelsen og journalisterne et kompromis, hvor lønstigningerne udbetales per 1. marts. Til gengæld får journalisterne en større del af erstatningen – de 2,7 millioner kroner, som DR-journalisterne fik for at gå over på det ny lønsystem – udbetalt allerede i år.

0 Kommentarer