Ny layouter og webredaktør til Journalisten

Julie Asmussen fra designkollektivet Spild af Tid er ny layouter på Journalisten. Jens Jørgen Madsen fra Berlingske Tidende begynder som webredaktør den 1. november.

Julie Asmussen fra designkollektivet Spild af Tid er ny layouter på Journalisten. Jens Jørgen Madsen fra Berlingske Tidende begynder som webredaktør den 1. november.

Journalist Jens Jørgen Madsen har et indgående kendskab til stofområdet medier, marked og kommunikation, som han har dækket for Berlingske Business fra 2003 til 2007.
Den kommende webredaktørs første målsætning for Journalisten.dk er at definere en klarere profil for nyhedsdækningen.
»Ambitionen er at gøre Journalisten.dk til Danmarks førende site om medier og kommunikation. Det skal være stedet, hvor man med sikkerhed altid kan læse om de væsentlige nyheder i vores egen branche. Både de principielle forandringer og de mere underholdende personhistorier,« siger Jens Jørgen Madsen.
Berlingske Nyhedsmagasin var seneste station for Jens Jørgen Madsen i det store københavnske bladhus, hvor han også har været livsstilsredaktør og Christiansborg-reporter.
Jens Jørgen Madsen afsluttede journalistuddannelsen på DJH i 1995 med et diplom i international journalistik. Efter endt uddannelse i Århus, Utrecht og New York blev han reporter på det hedengangne dagblad Aktuelt med hovedområderne kultur- og mediepolitik samt livsstil.
Den kommende redaktør af Journalisten.dk har også nået at udgive et par bøger og har været gæsteredaktør for magasinet QX fra 2004 – 2006.
De gamle medier kender Jens Jørgen Madsen indefra fra Titangade, Rådhuspladsen og Pilestræde, men specielt de nye medier og web 2.0. har hans bevågenhed, og han beskriver sig selv som lidt af en teknologi-fetichist.
»Jeg er vild med mulighederne i nye medier og fascineret af, hvordan selve måden, vi kommunikerer på, forandrer sig. Derfor er det mit ønske, at Journalisten.dk bliver en reel frontløber,« siger han.

Julie Asmussen har overtaget stillingen som layouter på fagbladet Journalisten.
Siden år 2000 har hun været med til at drive designkollektivet Spild af Tid, som arbejder med animationer, illustrationer og grafik til film, TV, print og New Media.
Du kan se Julie Asmussens arbejde for Spild af Tid her.
»Som grafisk designer laver man ofte form til andres indhold. Jeg søgte jobbet som layouter, fordi jeg var tiltrukket af at være med i selve idéudviklingen. Det er en stor tilfredsstillelse at begynde fra bunden med at få indhold og grafik til at spille sammen«, siger Julie Asmussen, som blandt andet har layoutet det nummer af Journalisten, der udkommer i dag.
På længere sigt er det Julie Asmussens ambition at lave et redesign af Journalisten.
Julie Asmussen var med til at stifte Spild af Tid og fik i 2002 Den Danske Designpris i kategorien Digital Kommunikation for firmaets eget site.

0 Kommentarer