Ny lækageorganisation på vej

Tidligere Wikileaks-medlemmer opretter deres eget whistleblowerprojekt - Openleaks. Her lækker de anonyme kilder direkte til organisationer og medier.

Tidligere Wikileaks-medlemmer opretter deres eget whistleblowerprojekt – Openleaks. Her lækker de anonyme kilder direkte til organisationer og medier.

Går alt vel, vil tidligere medlemmer af Wikileaks gå i luften med det nye projekt Openleaks i 2011. Det skriver Information.

Projektet er ligesom sin storebror også en lækageorganisation. Den store forskel er, at de anonyme kilder kommer til at lække de fortrolige dokumenter direkte til medier og organisationer i stedet for Openleaks. På den måde undgår Openleaks at skulle afgøre, hvilke dokumenter der skal offentliggøres.

»Vi 'tunnellerer' bare informationer fra whistlebloweren til organisationer efter whistleblowerens ønske,« siger Openleaks-medlemmet Herbert Snorrasson til Information.

Whistleblowerne vil få øget magt – de kan selv vælge, hvem der skal modtage dokumenterne, og hvor lang tid mediet skal have til at arbejde på historien. Dokumentet kan sendes videre til en ny modtager, hvis den første modtager ikke bruger dokumentet.

Openleaks regner med at kunne undgå flaskehalse på den måde.

0 Kommentarer