Ny kulturredaktør på Politiken efter sommer

Der kommer umiddelbart ikke nogen ny kulturredaktør på Politiken efter Katrine Nielsens pludselige exit. Først efter ferien tages der stilling, siger chefredaktør Tøger Seidenfaden til Journalisten.dk.

Der kommer umiddelbart ikke nogen ny kulturredaktør på Politiken efter Katrine Nielsens pludselige exit. Først efter ferien tages der stilling, siger chefredaktør Tøger Seidenfaden til Journalisten.dk.

Mandag kunne Journalisten.dk berette, at den hidtidige kulturredaktør havde sagt farvel og tak til Politiken i frustration over de fremtidige udviklingsplaner. Ikke mindst beslutningen om at droppe den længe planlagte fusion mellem Kulturen og Magasinet, som Katrine Nielsen havde arbejdet på, var udslagsgivende. Men også udsigten til, at hun slet ikke længere skulle varetage de funktioner, hun oprindeligt var ansat til.

»Det er, fordi jobbet som redaktionschef kommer til at ændre sig ret fundamentalt med den ændring af det redaktionelle arbejde, vi er i gang med. Der skal være mere fokus på den daglige drift og mindre fokus på ledelse og udvikling af papir og mennesker,« lød hendes begrundelse.

Katrine Nielsens afgang betyder dog ikke, at der nu igangsættes et større arbejde med at finde en ny kulturredaktør. Politikens opinionsredaktør, Anita Bay Bundegaard, blev som nævnt konstitueret indtil videre. Og nu melder chefredaktør Tøger Seidenfaden, at der ikke vil blive gjort noget på denne side af ferien for at finde en eventuel erstatning.

»Anita Bay Bundegaard er konstitueret som kulturredaktør, og vi vil først efter sommerferien tage stilling til, hvad den fremtidige struktur skal være på de to redaktioner, og om der skal ansættes ny ledelseskraft i den forbindelse,« siger Tøger til Journalisten.dk.

Han understreger samtidig, at Magasinet ikke bliver fusioneret med Kulturen, som ellers længe var tanken.

»Magasinet hører fremover ind under den nyudpegede søndagsredaktør, Jesper Friis, der også har ansvaret for PS og i det hele taget er "søndagsgeneral",« melder Tøger Seidenfaden.

Medarbejderne på Politiken var i går samlet til møde oven på den overraskende ledelsesrokade mandag, som også omfattede udnævnelsen af Anders Krab-Johansen fra TV 2 til ny nyhedschef på Politiken.

Medarbejderforeningen afventer nu udspillet fra ledelsen til den ny struktur, som ventes i løbet af næste uge.

0 Kommentarer