Ny kritik af IFJ

Dansk Journalistforbund gentager sin kritik af det internationale journalistforbund IFJ. Nu bakker journalistforbund i Tyskland op

Dansk Journalistforbund gentager sin kritik af det internationale journalistforbund IFJ. Nu bakker journalistforbund i Tyskland op Dansk Journalistforbund markerer endnu en gang sin kritik af manglende åbenhed i IFJ.

"Der er ikke nogen forbund, der kan få indsigt i referater fra IFJ," forklarede DJ's formand, Mogens Blicher Bjerregård, på dagens hovedbestyrelsesmøde.

Der er også usikkerhed om økonomien i IFJ. Kassereren melder om underskud på 250.000 euro, mens formanden for IFJ afviser, at underskuddet er så stort, forklarede Mogens Blicher Bjerregård.

Hovedbestyrelsen i DJ har tidligere besluttet ikke at sende midler til IFJ's Safety Fond, som skal støtte nødstedte journalister.

Det betyder blandt andet, af IFJ går glip af de godt 600.000 kroner, der blev samlet ind på delegeretmødet 2011. De indsamlede DJ-penge kanaliseres i stedet via International Media Support.

De to tyske journalistforbund bakker nu op om kritikken fra Dansk Journalistforbund. Tyskerne har stillet ultimative krav til IFJ.

"Hvis ikke de får deres krav igennem, vil tyskerne ikke betale kontingent," forklarede Mogens Blicher Bjerregård.

Dermed står IFJ til at miste yderligere 100.000 euro.

IFJ og det internationale samarbejde vil blive behandlet på næste hovedbestyrelsesmøde.

0 Kommentarer