Ny kommunikationschef i DJ

Troels Johannesen forfremmes til kommunikationschef i DJ. Han varsler blandt andet ”målrettede kampagner til forskellige medlemsgrupper, der har særlige behov for at høre fra deres forbund”

DJ får nu en kommunikationschef med ansvar for at lede og fordele arbejdet i den voksende afdeling.

Navnet er Troels Johannesen. Han har de seneste otte år været kommunikationskonsulent i DJ.

”DJ er en organisation i stadig vækst og med stadig flere opgaver, hvor også DJ’s synlighed er afgørende. Derfor er der både behov for såvel en stærk kommunikationsafdeling som en kommunikationschef,” forklarer Mogens Blicher Bjerregård, formand for DJ, i et email-interview med Journalisten.

Hvilke opgaver synes du, den nye kommunikationschef skal kaste sig over først?

”Først og fremmest fortsætter Troels med sit arbejde, og så betyder udnævnelsen, at han kan arbejde endnu mere offensivt og målrettet med vores kommunikation.”

Stillingen ikke slået op

DJ har besat stillingen uden at slå den op. Hvorfor ønskede I ikke at se et felt af kvalificerede ansøgere?

”Sådan en overvejelse skal man altid gøre sig. Vi har her vurderet, at vi i Troels har den rette til posten, og at det derfor giver god mening, at han bliver udnævnt til kommunikationschef.”

Du har samarbejdet med Troels Johannesen i de godt otte år, han har været i kommunikationsafdelingen. Hvorfor er han den rette til opgaven?

”Netop på baggrund af samarbejdet er jeg overbevist om, at Troels Johannesen er netop den kommunikationschef, der kan fortsætte udviklingen af vores kommunikationsstrategi,” forklarer Mogens Blicher Bjerregård.

Skal sikre den røde tråd

Troels Johannesen er uddannet på RUC som cand.comm. i 2004. Han var ansat i DBU i et år fra 2005 til 2006 og har været i DJ siden.

Hvordan vil medlemmerne af DJ opdage, at der kommer en chef for kommunikationsafdelingen?

”Medlemmerne skal også fremover opleve DJ som en dagsordensættende og ekstremt professionelt kommunikerende organisation. Min opgave er blandt andet at sikre en stærk rød tråd i det kommunikationsarbejde, vi laver, og en stærk strategisk forankring af vores kommunikation i en periode, hvor DJ og hele medie– og kommunikationsbranchen gennemgår store forandringer,” forklarer Troels Johannesen i en mail.

Hvad er de første synlige forandringer, I vil gennemføre i DJ's kommunikation?

”Vi skal hele tiden udvikle vores kommunikation, så vi viser, hvad DJ kan, og hvad vi står for i forhold til medlemmernes arbejdsliv. Og så skal vi være der, hvor medlemmerne er, og opsøge dem med vores budskaber. Det betyder blandt andet, at vi har lagt en offensiv strategi for vores brug af sociale medier, hvor vi kommer tæt på medlemmer og beslutningstagere. Vi skal også være endnu bedre til at arbejde med målrettede kampagner til forskellige medlemsgrupper, der har særlige behov for at høre fra deres forbund.”

Fortælle de gode historier

DJ har netop nedsat et medieudvalg, der skal skitsere, hvordan fremtidens medier skal se ud i DJ, herunder også samspillet med den uafhængige journalistik i Journalisten og på journalisten.dk, som jeg er chef for, og den ”styrede” kommunikation, som du nu er chef for. Hvordan ser du samspillet mellem disse to ben i DJ's formidling til medlemmerne i fremtiden?

”Jeg mener, at fagbladet spiller en helt afgørende rolle for, at medlemmerne kan holde sig orienteret om, hvad der sker i deres fag og i DJ. Til daglig spiller vi jo sammen om at bringe gode historier, der sætter fokus på medlemmernes arbejdsliv, og om de udfordringer, der er for branchen og for medlemmerne. Det skal vi blive ved med.”

 

0 Kommentarer