Ny kommunikation- og udviklingschef: ”DJ skal blive bedre til at nå kommunikatørerne”

Lone Højlund Pedersen er kommende kommunikations- og udviklingschef i DJ. Hun mener, der er et hul i markedet for dem, der servicerer kommunikatørerne. ”Et hul, som forbundet sagtens vil kunne udnytte og udfylde”
  • Foto: Klaus Holsting
    DJ får 1. juni 2018 Lone Højlund Pedersen som kommunikations- og udviklingschef
07.05.2018 · 16:04

I efteråret 2017 blev Dansk Journalistforbund ramt af en sag om sexchikane. Sagen resulterede blandt andet i en større undersøgelse, der skulle undersøge omfanget af sexchikane blandt DJ-medlemmer og en ny struktur i journalistforbundet.

Strukturen indebærer blandt andet, at direktør for DJ Linda Garlov nu fokuserer på overordnet ledelse, og at kommunikationsafdelingen udelukkende skal fokusere på medlemskommunikation. Den politiske kommunikation skal fremover styres fra et politisk sekretariat.

1. juni 2018 tiltræder Lone Højlund Pedersen kommunikations- og udviklingschef. Hun har arbejdet på organisationsområdet i fem-seks år, og senest kommer hun fra en stilling som digital kommunikationschef i Ingeniørforeningen (IDA).

Lone Højlund Pedersen er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet. Kigger hun hurtigt på DJ’s medlemmer, står især en ting frem. 

”DJ er stærk i forhold til journalistgruppen, og vi bør komme til at kende kommunikatørgruppen bedre,” siger hun. 

Og dermed bliver der lagt op til, at DJ står med en god mulighed for i fremtiden at organisere flere kommunikatører, end tilfældet er i dag.

”Der er et hul i markedet for dem, der gerne vil servicere kommunikatørerne både som fagforening og som interessefællesskab. Et hul, som forbundet sagtens vil kunne udnytte og udfylde,” siger Lone Højlund Pedersen, der kalder det en spændende udfordring at fastholde og udvide medlemsskaren.

Til at løse udfordringen vil Lone Højlund Pedersen arbejde med, hvad hun kalder for Beta-tænkning.

”Jeg er tilhænger af at teste tingene, så vi hurtigt kan se, om vi rammer rigtigt eller forkert,” forklarer Lone Højlund Pedersen.

Det betyder, at medlemmerne af DJ vil opleve en kommunikationsafdeling, der vil afprøve forskellige former for kommunikation og samtidig udvikle forbundets produkter – både nye og gamle. 

”Tænker man tingene for langt på kontoret, rammer man gerne ved siden af.”

Du skal kommunikere med en skare af medlemmer, der alle på en eller anden måde arbejder med kommunikation. Hvordan gør man egentlig det?

”Først og fremmest ved at have fingeren på pulsen, være aktuelle og hele tiden følge med i, hvad de forskellige faggrupper har brug for. Vi skal have respekt for og indsigt i deres behov. Og vi skal lytte. Medlemmerne af forbundet er meget forskellige, og jeg kan have mange forestillinger om, hvad medlemmerne vil have. Men mine forestillinger vil altid kun være hypoteser, som skal testes af. Opgaven bliver først løst ordentligt, når vi lærer dem at kende. Når vi ved, hvad der motiverer dem,” siger Lone Højlund Pedersen. 

En af grundene til, at stillingen som kommunikations- og udviklingschef blev oprettet, er sexchikane-sagen. Hvordan ville du have håndteret den sag?  

”Jeg har meget svært ved at forholde mig til det, der er sket. I forhold til de ting, som jeg har læst om sagen, vil jeg sige, at åbenhed og tillid altid bør være omdrejningspunktet på en arbejdsplads. Mere vil jeg ikke sige om den sag,” siger Lone Højlund Pedersen.

 

Kommentar

Seneste jobopslag

Studerende til kommunikationsenhed i europæisk topklasse

Lægemiddelstyrelsen
Ansøgningsfrist: 29.10

SoMe specialist til Skattestyrelsen

Skattestyrelsen
Ansøgningsfrist: 26.10

Ambitiøs kommunikationschef

Kalundborg Kommune
Ansøgningsfrist: 05.11

Designchef til Zetland

Zetland
Ansøgningsfrist: 10.11

Netavisen Pio søger skarp politisk journalist

Netavisen Pio
Ansøgningsfrist: 29.10

Assisterende perspektivredaktør til Børsen

Børsen
Ansøgningsfrist: 29.10

ROBOT STORYTELLERS

Grouleff Communications
Ansøgningsfrist: 25.10

Chefredaktør til Djøfbladet

DJØF
Ansøgningsfrist: 26.10

Journalist der kan lidt mere end dit fadervor

Professionshøjskolen ABSALON
Ansøgningsfrist: 22.10

Skrivende redaktionsleder til FORSKERforum

Dansk Magisterforening
Ansøgningsfrist: 31.10

To studerende søges til Dansk Journalistforbund – DJ Rettighedsmidler

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 29.10

Adjunkt til TV- og Medietilrettelæggelse på DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 29.10

Kommunikationskonsulent til Videnskabernes Selskab

Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab
Ansøgningsfrist: 22.10

Nye undervisere og udviklere til Center for Journalistik på SDU

SDU - Syddansk Universitet
Ansøgningsfrist: 31.10