Ny kommerciel P2-konkurrent på vej

Folkene bag Radio 100FM lancerer ny FM-kanal kun med klassisk musik. DR byder konkurrencen velkommen.

Folkene bag Radio 100FM lancerer ny FM-kanal kun med klassisk musik. DR byder konkurrencen velkommen.

Den 20. november går den nye kanal 'Radio Klassisk' i luften på FM. Det er selskabet bag Radio 100FM, der lancerer kanalen. 

Radio Klassisk bliver til i et samarbejde med landets fem landsdelsorkestre. En vigtig målgruppebliver de yngre lyttere med hang til klassisk musik.

Det skriver Mediawatch.dk.

Tidspunktet er næppe helt tilfældigt. Den 1. november går Radio 24syv i luften, og det betyder, at P2 halverer sin sendetid. Frem over skal P1 og P2 dele én frekvens. P2 fortsætter dog på DAB-radio.

"Kigger man på f.eks. det engelske marked, findes der meget succesfulde klassiske radiostationer, og det er der også plads til i Danmark. DR gør det godt, men vi kan se, at der er en stor del af især de mere moderne og yngre klassiske musiklyttere, som ikke bruger kanalen. De vil forhåbentligt kunne lide det, de hører på Radio Klassisk", siger adm. direktør i Radio 100FM, Jim Receveur.

Men hos DR byder man konkurrencen velkommen. Radiochef Tor Arnbjørn håber, at den nye kanal kan øge interessen for klassisk musik. 

"Mit håb er, at de to kanaler kommer til at supplere hinanden til glæde for lytterne, og at den klassiske musik i sidste ende bliver styrket af det," siger Tor Arnbjørn til Mediawatch.

0 Kommentarer