NY I KLASSEN

Der var et helt bordfuld med nye ansigter til årets delegeretmøde. De 25 fotografer, der repræsenterede reklame- og fag-fotograferne, var godt tilfredse med deres DJ-debut, men savnede deres leverpostej.
Der var et helt bordfuld med nye ansigter til årets delegeretmøde. De 25 fotografer, der repræsenterede reklame- og fag-fotograferne, var godt tilfredse med deres DJ-debut, men savnede deres leverpostej.
“Det er ligesom at komme ind i en ny skoleklasse. Og en jyde som mig føler, jeg er kommet i en klasse fra Storkøbenhavn. For de her mennesker har jo ordet i deres magt.”
Reklamefotografen Kim Kiholm er til sit første delegeretmøde i Dansk Journalistforbund. Han har nemlig ligesom de 24 andre fotografer, der sidder samlet ved hans bord, kun været medlem af forbundet i fire måneder. Han er én af 700 fotografer, som blev overflyttet til Journalistforbundet, da Grafisk Forbund ved årsskiftet nedlagde sig selv.
“Vi har alle i gruppen været nervøse inden mødet. Det er aldrig behageligt at være den helt nye – man frygter, alle kigger på en. Men vi har følt os meget velkomne. Og jeg har ikke kedet mig på noget tidspunkt,” fortæller Kim Kiholm.
Hans nabo ved bordet har det nærmest på samme måde.
“Jeg har været meget spændt på det. Men det har været en hel fin oplevelse at være med her. Jeg føler mig meget velkommen, og jeg har slet ikke følt mig som en fremmed,” siger Sven Wiil, som er reportage- og reklamefotograf.
De er begge enige om, at talerne på mødet er meget anderledes end i Grafisk Forbund.
“Vi er jo vant til, at det er typografer og litografer, der står på talerstolen – ikke for at forklejne dem – men her er det jo velformulerede oplæg, og man kan mærke, at talerne er vant til at bringe budskaber ud. Og så er det meget fint, at det i Journalistforbundet ikke handler om partipolitik. Det var jo det, det handlede om i mit gamle forbund,” fortæller Sven Wiil.
“Der er meget, vi ikke ved noget om. Jeg ved for eksempel ikke, hvad folk står for politisk. Partipolitik betød meget i Grafisk Forbund,” siger Kim Kiholm, som undrer sig over, at der slet ikke blev diskuteret arbejdsmiljø på delegeretmødet.
“Der var altid stor diskussion om arbejdsmiljø i Grafisk Forbund. Og netop journalister er hårdt presset med deadlines, derfor bør der tales mere om arbejdsmiljø. Også fordi det er noget, folk vil kunne genkende fra deres egen hverdag,” mener Kim Kiholm.
Både Kiholm og resten af gruppen var meget glade for, at de fik valgt deres formand for Fotograferne, Peter Thornvig, ind i ho-vedbestyrelsen:
“Nu kan jeg identificere mig med hovedbestyrelsen,” siger Kim Kiholm.
Det eneste, der umiddelbart står på de nye fotografers savneliste, er leverpostejen. Der plejede at være leverpostej i metervis, når der var møde i Grafisk Forbund, og til Journalistforbundets delegeretmøde var der ikke en millimeter.

0 Kommentarer