Ny i DJ

Billedmedieoversætterne har fået deres egen specialgruppe i Dansk Journalistforbund. Nu skal der orden i et fagligt kaos.

Billedmedieoversætterne har fået deres egen specialgruppe i Dansk Journalistforbund. Nu skal der orden i et fagligt kaos.

"Det her er det første skridt på vejen til ordnede forhold for billedmedieoversætterne," siger Kirstine Baloti, formand for specialgruppen Forum for Billedmedieoversættere. Specialgruppen blev stiftet ved en ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af Billedmedieoversættere, som ved samme lejlighed blev nedlagt. Dermed gik FBO fra at være en ren interesseorganisation til at høre under DJ.

"Det betyder meget for os at have en fagforening i ryggen. Som interesseorganisation var det meget begrænset, hvad vi kunne. Under DJ kan vi arbejde på at få overenskomster, kontrakter, pensionsordninger, ja alt – for vi har intet," siger formanden, der også var formand for FBO før indlemmelsen i DJ.

Der ligger et kæmpe stykke arbejde foran specialgruppen, som hverken har overblik over antallet af potentielle medlemmer, eller hvor de kan kontaktes. Billedmedieoversætterne omfatter både tekstere, der oversætter for tv og film, versionister, der oversætter speaks og dubbere, der oversætter stemmer.

"Vi er jo meget spredte. Men indtil videre laver vi en pjece, som vi sender ud til de navne, som vi allerede har. Den indeholder en masse gode argumenter for at melde sig ind i DJ," siger Kirstine Baloti, der selv er freelanceoversætter.
Indlemmelsen i DJ har den konsekvens, at det kun er DJ-medlemmer, der kan være medlem af den nye specialgruppe. Det betyder, at gamle FBO-medlemmer, der i forvejen er organiseret i andre forbund, må vælge, om de vil søge optagelse i DJ eller helt forlade foreningen. Kirstine Baloti er ikke i tvivl om, hvor målet ligger.

"Vi vil selvfølgelig arbejde på at få alle billedmedieoversættere samlet under et – hos os."

Det første arrangement i den nye specialgruppe bliver en velkomstfest, hvor alle, medlemmer som ikke-medlemmer, er velkomne. Hvor og hvornår er ikke fastlagt endnu.

0 Kommentarer