Ny gratisavis erklærer de gamle krig

Så er der igen lagt op til kamp mellem gratisaviserne i London. En ny ugentlig gratisavis, London Weekly, planlægger at udkomme i 250.000 eksemplarer.

Så er der igen lagt op til kamp mellem gratisaviserne i London. En ny ugentlig gratisavis, London Weekly, planlægger at udkomme i 250.000 eksemplarer.

Ifølge the Guardian er der tale om en ukendt gruppe af investorer, som står bag den nye satsning. Foreløbig eksisterer blot præsentationsmaterialet, der skal få annoncørerne til at tro på projektet.

Heri hedder det blandt andet, at London Weekly skal udkomme i 250.000 eksemplarer, som vil blive distribueret to gange om ugen – fredage og lørdage – ved indgangene til byens togstationer og London Tube.

Lykkes det, vil den nye gratisavis blive en direkte konkurrent til London Evening Standard, der i oktober droppede betalingen på 50 pence for i stedet at udkomme som gratisavis.

Der er endnu ikke nogen lanceringsdato for London Weekly, men brancherygter taler om februar næste år. Inden da vil gratisavisen angiveligt være at finde på nettet fra den 20. december.

Bag projektet står Global Publishing Group, som ifølge eget udsagn er klar til at skyde 5,5 mio. pund i lanceringen. Planen omfatter angiveligt også en radiostation og en tv-kanal.

Indholsmæssigt lyder opskriften fra Global Publishing Group: "entertainment, light politics, music, sports … every Friday and Saturday mornings outside all main line tube stations".

I øvrigt satser avisen på, at 30 procent af indholdet skal være brugergenereret og muligvis komme fra netudgaven.

Læs også: Ny avis indeholder udelukkende blogindlæg

0 Kommentarer