Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:18 11.08.2023 Sebastian Goos

Ny forskning: Fordom om finansjournalister passer ikke

Ny forskning: Fordom om finansjournalister passer ikke

Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Et nyt forskningsprojekt konstaterer, at finansjournalister især i kølvandet af finanskrisen i 00’erne er blevet beskyldt for kritikløst at viderebringe store virksomheders pressemeddelelser.

Men nu har selvsamme forskningsprojekt fra Aarhus Universitets Institut for Virksomhedsledelse altså sort på hvidt konstateret, at det ikke forholder sig sådan.

I projektet har forskerne sammenlignet pressemeddelelser med de artikler, der kom ud af dem.

Resultatet viser, at journalisterne gør deres arbejde og går kritisk til værks, lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Frie Forskningsfond, som har støttet projektet.

I projektet har forskerne sammenholdt pressemeddelelser fra store europæiske virksomheder med den efterfølgende omtale i Financial Times og den europæiske udgave af Wall Street Journal:

”Konklusionen var, at finansjournalisterne er bedre end deres rygte. Journalisterne var i store træk mere negative i deres historier, og de nedtonede det positive ordvalg fra de oprindelige pressemeddelelser,” siger professor Irene Pollach, der gennemførte projektet i samarbejde med ph.d.-studerende Lea Vindvad Hansen.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder