Ny database

COPY-DAN Billedkunst har afsat 500.000 kroner af ophavsretsmidlerne til at udvikle en database i samarbejde med Danske Billedautorer. Den skal rumme tegninger og grafik såvel som foto og traditionel kunst.

Alle medlemmer af foreningen Billedkunst skal kunne lægge deres billeder ud på databasen både on- og offline. Her kan interesserede så søge, finde og købe.

Fotograf Peter Thornvig er Dansk Journalistforbunds repræsentant for Visuelt Forum, Bladtegnerne, PF og Fotograferne i COPY-DAN Billedkunst.

Han er også "styrmand" for de udvalg, der skal tage sig af de juridiske og tekniske forhold omkring billeddatabasen. Det er planen, at databasen skal være i gang lige efter nytår.

Lars Lindskov, der er formand for pressefotograferne, er positiv over for databasen, selv om nogle af hans medlemmer har været i gang med at lave deres egen database.

"Det ene projekt udelukker ikke det andet," mener Lars Lindskov, der håber, at begge projekter kommer i gang.

"Jeg tror, der ligger utroligt mange gode billeder rundt omkring, som ikke er tilgængelige i dag. Medierne vil have godt af at få nem adgang til spændende og anderledes billeder. Billedjournalistisk vil vi få mere spændende blade."

0 Kommentarer