Ny chefredaktør på Lolland-Falsters Folketidende

Det bliver Folketidendes redaktionschef siden 1990 Lars Hovgaard, der skal afløse Søren Knudsen som chefredaktør på dagbladet i Storstrøms-regionen.

Det bliver Folketidendes redaktionschef siden 1990 Lars Hovgaard, der skal afløse Søren Knudsen som chefredaktør på dagbladet i Storstrøms-regionen.

I september blev Søren Knudsen fyret som chefredaktør sammen med tre andre chefer, og siden har stillingen været midlertidigt besat af Torsten Elsvor. Men nu er den permanente løsning fundet i form af Lars Hovgaard, der har været redaktionschef i mere end tyve år, og hvis historie på avisen går helt tilbage til praktiktiden under hans uddannelse på Journalisthøjskolen.

I den nye struktur, som Lolland-Falsters Folketidende er ved at indføre, kommer mange af de administrative opgaver, der tidligere har ligget hos chefredaktøren, nu til at ligge hos den administrerende direktør. Det passer Lars Hovgaard godt.

»Det er vigtigt for mig, at jeg er tæt på den journalistiske proces som en slags "spillende træner". Derfor er jeg også særdeles godt tilfreds med, at man i den nye struktur tilgodeser det ønske«, siger Hovgaard i en pressemeddelelse.

Torsten Elsvor fortsætter som konstitueret chefredaktør frem til 1. januar, hvor Hovgaard overtager. Herefter skal Elsvor fortsætte som redaktør med særligt ansvar for samarbejdet mellem Folketidende Gruppens ugeaviser – og mellem ugeaviser og dagblad.

Den redaktionelle ledelse kommer herefter til at bestå af Hovgaard, Elsvor samt Pia Winter, der er redaktionschef og souschef, og Jesper Bøgh, der overtager en post som nyhedsredaktør. Han har indtil nu været leder af folketidende.dk.

Den tidligere administrerende direktør for Folketidende Gruppen Niels Christian Bjerre gik tidligere i år på pension, og hans efterfølger er endnu ikke fundet.

Fyringern af Søren Knudsen og de fire øvrige chefer skete for at skabe en ledelsesmæssig "slankning", hvilket blandt andet hang sammen med en presse økonomi i Folketidende Gruppen.

0 Kommentarer